lørdag, juni 12, 2021

Anita Hegerlands minneord: – døde uventet og tragisk

Mest lest nå

Anita Hegerland var Norges første millionselgende artist. Hun var bare 10 år da hun som barnestjerne ble enormt populær langt utenfor Norges grenser. Nå er hun i sorg over tapet av onkelen sin.

På 1960-tallet og 1970-tallet visste «alle» hvem Anita Hegerland var. Ikke bare i Norge. Spesielt i Tyskland tok det fullstendig av. Som tiåring i 1971 var hun med på singelen «Schön ist es auf der Welt zu sein» sammen med den populære tyske sangeren Roy Black. Tyskerne elsket låta og Anita. To millioner eksemplarer ble solgt av den første singelen, og mer skulle det bli.

Anita var barnestjernen som deltok på de største tv-showene i Tyskland. Hun opprådde på store scener og selv den dag i dag er Anita Hegerland et stort navn hos tyskerne. I 2018 var det faktisk bare tre artister som fikk mer omtale enn henne i Tyskland. Dette ifølge Bauer Media.


– Anita er en fantastisk dame. Hun har kun ett problem: Hun har et for stort hjerte. Det gjør at hun prioriterer alle andre, fremfor det som gjelder henne selv. Det norske folk tenker på henne som barnestjerne, men hennes standing i Tyskland er større enn mange er klar over, har Per Sandberg sagt til Budstikka.

Anita Hegerland og Roy Black. Foto: privat

Stor internasjonal

Og det var ikke bare tyskerne som trykket Anita til sitt bryst. Anita er blant annet den yngste artisten i svensk historie som har lagt på førsteplass på «Svensktoppen». Da var hun ni år gammel, og låta «Mitt Sommarlov» spilles den dag i dag på svenske radiokanaler.

Artister som Roy Orbison og Elvis Presley lagde sine versjoner av melodien i USA på 1960-tallet og 1970-tallet med tittelen «She Wears My Ring».

Iløpet av 60- og 70-tallet slo Hegerland gjennom i Sverige, Danmark, Tyskland, Østerrike, Sveits, Holland, Belgia, Luxembourg og Bulgaria.

Men selv om hun som barn opplevde stor suksess med musikken, var det ikke alt som var like enkelt.

– Jeg følte ofte på en utrygghet. Pappa kunne være både morsom og sjarmerende, men i perioder drakk han mye, og ble uberegnelig. Da kunne jeg ikke ha med meg venner hjem. Det hendte at mine småsøsken, mamma og jeg måtte flykte om natta og søke tilflukt hos naboer fordi pappa gikk amok, har Hegerland fortalt til Dagbladet.

Anita Hegerland på 80-tallet. Foto: privat

I sorg

Nå opplever Anita stor sorg. Hun har nylig mistet onkelen sin.

På Instagram har Anita delt noen fine ord om sin kjære onkel. Hun skriver:

«Stor ble sorgen igår ettermiddag!😭😩 Min kjære onkel Bjørn Tallhaug døde uventet og tragisk i en ulykke bare 62 år gammel på fredag kveld. Du var så snill og god, og du spredte mye glede med din positivitet og engasjement. Så mange og gode minner sammen med deg, herlige favorittonkelen vår💕 Du var en hedersmann. En som var der for alle.
Du hadde flere, høye direktørstillinger, var banksjef og kampsportmester. Jeg husker så godt du og tante Irene hvor forelsket dere var, ungdomskjærester
❤️🌸❤️. Tiden i Sagveien, Vestlisvingen og etterhvert i Hakadal. Du var så stolt av dine fantastiske barn Monica og Thomas og det var stort å bli bestefar. Du og Irene fikk mange gode år sammen.
Så giftet du deg med Tove og dere fikk også fine opplevelser sammen, og du ble en god stefar for Thea og Philip
💕.
Du lyste alltid opp når jeg møtte deg❤️ Jeg vil aldri glemme ditt gode smil og herlige latter. Takk for at du var den du var kjære onkel. Du hadde også dine utfordringer i livet, og du gjorde det beste du kunne🤗
Du elsket sjøen og fjellet.
Her kommer et lite dikt til deg på din siste reise kjære Bjørn🛳🛥🚤 Ay, ay Kaptein⚓️🛳 Hvil i lys, fred og kjærlighet❤️ Anita m/fam»

View this post on Instagram

Stor ble sorgen igår ettermiddag!😭😩 Min kjære onkel Bjørn Tallhaug døde uventet og tragisk i en ulykke bare 62 år gammel på fredag kveld. Du var så snill og god, og du spredte mye glede med din positivitet og engasjement. Så mange og gode minner sammen med deg, herlige favorittonkelen vår💕 Du var en hedersmann. En som var der for alle. Du hadde flere, høye direktørstillinger, var banksjef og kampsportmester. Jeg husker så godt du og tante Irene hvor forelsket dere var, ungdomskjærester❤️🌸❤️. Tiden i Sagveien, Vestlisvingen og etterhvert i Hakadal. Du var så stolt av dine fantastiske barn Monica og Thomas og det var stort å bli bestefar. Du og Irene fikk mange gode år sammen. Så giftet du deg med Tove og dere fikk også fine opplevelser sammen, og du ble en god stefar for Thea og Philip💕. Du lyste alltid opp når jeg møtte deg❤️ Jeg vil aldri glemme ditt gode smil og herlige latter. Takk for at du var den du var kjære onkel. Du hadde også dine utfordringer i livet, og du gjorde det beste du kunne🤗 Du elsket sjøen og fjellet. Her kommer et lite dikt til deg på din siste reise kjære Bjørn🛳🛥🚤 Ay, ay Kaptein⚓️🛳 Hvil i lys, fred og kjærlighet❤️ Anita m/fam Sea Fever BY JOHN MASEFIELD I must down to the seas again, to the lonely sea and the sky, And all I ask is a tall ship and a star to steer her by; And the wheel’s kick and the wind’s song and the white sail’s shaking, And a grey mist on the sea’s face, and a grey dawn breaking. I must down to the seas again, for the call of the running tide Is a wild call and a clear call that may not be denied; And all I ask is a windy day with the white clouds flying, And the flung spray and the blown spume, and the sea-gulls crying. I must down to the seas again, to the vagrant gypsy life, To the gull’s way and the whale’s way where the wind’s like a whetted knife; And all I ask is a merry yarn from a laughing fellow-rover, And quiet sleep and a sweet dream when the long trick’s over.

A post shared by Anita Hegerland (@anitahegerlandofficial) on

Kondolerer så mye Anita. Hvil i fred Bjørn.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter