Hjem Kjendisnytt Anita Skorgan er forbannet over hvordan hennes CP-rammede døtre ble behandlet

Anita Skorgan er forbannet over hvordan hennes CP-rammede døtre ble behandlet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Da den folkekjære artisten Anita Skorgan nylig var på besøk på Folketeateret for å se en forestilling sammen med datteren som sitter i rullestol, ble hun så forbannet over behandlingen de fikk, at hun tok til Facebook da hun kom hjem.

I mars fortalte Anita Skorgan for første gang om hvordan livet har vært med to handikappede barn. Anita har nemlig to tvillingjenter som begge er født med cerebral parese.

«Du kan jo tenke deg. To rullestoler. Alle foreldre håper jo at alt skal gå bra. Og når det ikke gjør det, så er det et sjokk og en veldig sterk følelsesmessig påkjenning. Det er jo en sorg. Og så er det veldig, veldig mye hardt arbeid», sa hun under et intervju på talkshowet «Lindmo».

– Hilsen forarget mamma

Etter turen på Folketeateret i Oslo, skriver Anita følgende på Facebook:

«Grådighet:

Når feks Folketeateret lar mennesker som bruker rullestol og trenger å ha med seg ledsager (orientere seg, dører, transport, wc besøk osv) MÅ BETALE DOBBELT for å komme seg på en hyggelig forestilling.

Da blir prisen for en person kr 1190,-!!

Hilsen forarget mamma»

Det er vanlig at ledsager til handikappede personer går gratis eller betaler halv pris.

Under innlegget sitt, har Anita lagt til: «Det er ekstra viktig og stimulerende for rullestolbrukere å komme seg ut på noe hyggelig. Isolasjon og ensomhet er problem.»

LES OGSÅ: Anita Skorgan fikk Kongens fortjenstmedalje

Må ofte kjempe for barna

Anitas tvillingjenter bor nå i en egen bolig, og foreldrene har ikke lenger det daglige ansvaret for dem. Hos Lindmo fortalte Anita at man kan bli sliten og sint av å måtte kjempe for barna.

«Det handler om å se hvor stor kjærlighetsevne man har, og hvor mye man er i stand til å tåle», sa hun.

Engasjementet til Anita Skorgan har allerede båret frukter. Tirsdag publiserte hun et nytt innlegg på Facebook hvor hun skriver:

«Oppdatering på dobbel betaling for rullestolbrukere på private teatre:
Chateau Neuf har bestemt seg for å bedre kårene for rullestolbrukere!
Hurra!! Takk for støtten!!
Og vi blir glade hvis de private teatrene sender en samlet søknad om støtte fra staten til ledsagerplassene. Disse teatrene må klare seg uten støtte ellers.
Kultur og inkludering for ALLE! ♥️»

Hva syns du om behandlingen Anita og datteren fikk på Folketeateret? Bør de gjøre som så mange andre, og gi ledsager rabatt eller fri inngang?

LES OGSÅ: Anita Skorgan snakket åpent om tvillingdøtrene med CP – takker for all støtte

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com