torsdag, juni 4, 2020

Anita Skorgan fikk Kongens fortjenstmedalje

Mest lest nå

Da foreldrene skulle ta et siste farvel med datteren sin skjedde det et ekte mirakel

Noen ganger tar livet en uventet vending. Bella ble født med en mitokondriesykdom. Ifølge Helse Norge er Mitokondriesykdommer en gruppe sjeldne sykdommer knyttet til forstyrrelser...

Ønsker å ta Twitter til retten

Under pressekonferansen torsdag kveld i det ovale kontoret, langet president Donald Trump ut mot sosiale medier og spesielt Twitter, etter at...

Fredag ønsket Kongen og Dronningen Anita Skorgan velkommen til mottakelse på Slottet. Der fikk Anita den høythengende utmerkelsen Kongens fortjenstmedalje for sitt virke som artist og komponist i snart 50 år.

Anita Skorgan (60) er kanskje mest kjent for sin deltakelse i Eurovision Song Contest, for oss som husker det. Hun representerte Norge i 1977 med sangen «Casanova», og i 1979 med «Oliver». I 1982 sang hun duett med Jahn Teigen på sangen «Adieu». Året etter, i 1983, representerte hun igjen Norge sammen med Jahn Teigen. Denne gangen med sangen «Do re mi».

I 1979 fikk Anita Skorgan Spellemannprisen i klassen pop for platen Ingen vei tilbake.


 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Det Norske Kongehuset (@detnorskekongehus)

Dronningen av julekonserter

Gjennom sin snart 50 år lange karriere, har Anita gitt ut utallige egne album. I tillegg har hun skrevet sanger for andre artister, blant annet «For vår jord», som Karoline Krüger vant den norske finalen i Melodi Grand Prix med i 1988. De siste 15 årene, har Anita vært aktiv i gruppen «Queen Bees».

Anita er også en flittig holder av julekonserter, og desember-konsertene hennes er som regel utsolgt langt tid i forveien.

I september ble Anita Skorgan innlemmet i «Rockheim Hall of Fame».

Tvillingjenter med cerebral parese

Anita Skorgan var tidligere gift med Jahn Teigen. Sammen har de datteren Sara Skorgan Teigen (35). Anita har også to tvillingjenter, Julie og Maria (22), som hun fikk med sin tidligere samboer Freddy Dahl.

I mars i år, deltok Anita på talkshowet Lindmo. Da fortalte hun for første gang at begge de to jentene hennes har cerebral parese, og at det har vært veldig tøft.

«Du kan jo tenke deg. To rullestoler. Alle foreldre håper jo at alt skal gå bra. Og når det ikke gjør det, så er det et sjokk og en veldig sterk følelsesmessig påkjenning. Det er jo en sorg. Og så er det veldig, veldig mye hardt arbeid», sa hun den gangen.

Hvor mange er enig i at Anita Skorgan fortjener Kongens fortjenstmedalje? 

LES OGSÅ: Wenche klarte ikke å holde tårene tilbake – ble hyllet på direkten

129,786FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter