lørdag, juli 4, 2020

Anita Skorgans vakre hyllest til Jahn Teigen

Mest lest nå

Selv om Anita Skorgan og Jahn Teigen gikk fra hverandre i 1987, har de vært bestevenner siden. Tirsdag ettermiddag delte Anita et vakkert dikt til minne om eksmannen.

Jahn Teigen sovnet inn på Ystad sykehus i Sverige mandag, 70 år gammel. Siden artistens død, har flere kjendiser delt minneord i sosiale medier.

Anita Skorgan (61) og Jahn Teigen var gift i årene 1984 til 1987. Sammen har de datteren datteren Sara Skorgan Teigen (35).


Anita delte et vakkert dikt av Sjur Ivarshus på Facebook til minne om eksmannen og sin gode venn:

«Den stillaste vegen

er den du går no

i tålmod og vemod

i einsemd og ro

vegen er berre din

og skal aldri rørast

av liv og lagnad

som ikkje er deg»

Avviste Anita første gangen

Anita og Jahn møttes for første gang etter en konsert i Oslo. Det var Hanne Krogh som introduserte dem for hverandre.

«Jeg husker det var etter en konsert i 1979 i Oslo. Vi fikk beskjed om at Hanne Krogh og ei jente som het Anita gjerne ville komme backstage og møte oss. Nei, sa jeg, det går ikke. Jeg tror Hanne syntes det var jævlig kult at jeg avviste dem, for like etter ble jeg invitert hjem til henne på middag, og der var Anita», fortalte Jahn Teigen til Dagbladet i 2012.

«Jeg liker å si at vi startet en konversasjon under den middagen, og har holdt det gående siden», sa han videre.

Eide scenen

Hanne Krogh (64) var god venn med Jahn Teigen. Hun møtte han første gang da hun jobbet i produksjonen under Norsk Grand Prix i 1978.

«Vi har aldri sett noen som likner ham – verken her i Norge eller utenlands. Hvis Jahn gikk ut på en scene – om det var et lasteplan på bygda eller i Oslo Spektrum – eide han den scenen fullstendig», sier hun til Dagbladet.

«Modig kastet han seg ut i det han mestret så fullstendig: Å underholde. Han kunne det faget som er så vanskelig å lære: Artisteri», sier hun videre og legger til:

«Når en slik kraft blir borte, etterlater det seg et stort tomrom.»

LES OGSÅ: Slik hørtes det ut da Jahn Teigen og Anita Skorgan sang Adieu for aller siste gang

130,098FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter