in ,

Anmelder produksjonen av Farmen: – Helt uakseptabelt

farmen 2022
Deltakerne i Farmen kjendis 2022. Foto: Tv 2.

Det har ikke vært mangel på kontroverser i årets sesong av «Farmen kjendis». Nå varsler dyreorganisasjonen NOAH at de vil anmelde programmet.

Produksjonen av Farmen har allerede høstet kritikk av Mini Jacobsen, som er en av deltakerne i årets utgave.

Hendelsen hvor tidligere håndballspiller Kjersti Grini omtalte en mørk som med N-ordet fikk førstesideoverskrifter over hele landet, og «Mini» mente det var kynisk av TV 2 å sende innslaget.


– For det første så synes jeg det er dårlig av Strix og TV 2 å bruke dette. Dette handler kun om å få seere. Det er veldig spekulativt for det er en veldig liten sak, selv om det så ut som det var en stor sak for Øyunn, sier Jacobsen til kanalen.

Anmeldelse etter kaninslakt

Nå er det et nytt klipp som skaper debatt på sosiale medier, og som flere dyrevernsorganisasjoner reagerer på.

Det var under tirsdagens episode at kjendisene på gården fikk nytt ukesoppdrag. En av oppgavene gikk ut på at deltakerne måtte slakte to av kaninene på gården. Det skulle lages kanin-rillette av kjøttet og en muffe av kaninskinnet.

Deltaker Sophie Elise Isachsen var tydelig ukomfortabel under slaktingen. Foto: TV 2

Dette får mange til å reagere.

Siri Martinsen, leder og veterinær i NOAH forteller til Nettavisen at de flere ganger tidligere har anmeldt produksjonen av Farmen.

– Jeg må ærlig talt si meg lei av at TV-produksjoner bruker dyr på måter som kan være i strid med loven – man vet jo at det er for å generere publisitet. Men som organisasjon kan jo heller ikke NOAH overse mulige lovbrudd, sier Martinsen til Nettavisen.

Martinsen mener videre at slaktingen i programmet er en bevisst PR-strategi for å trekke seere.

– Det å bevege seg på kanten av det lovlige mot dyr er tydeligvis en PR-strategi, og det er naturligvis uakseptabelt, sier hun til Nettavisen.

I saken til Nettavisen bekrefter Martinsen at NOAH kommer til å anmelde programmet, og at slaktingen kan være brudd på to forskjellige lovbrudd, nemlig forbudet mot pelsdyroppdrett av 2019 og dyrevelferdsloven.

Også Kommunikasjonsrådgiver i Dyrevernalliansen, Kaja Ringnes Efskind, reagerer. Hun viser til dyrevelferdslovens paragraf 12.

«Avliving av dyr skal ikke skje som et selvstendig underholdnings- eller konkurranseelement», står det i § 12.

TV 2 svarer

Ovenfor Nettavisen forteller pressesjef Jan Petter Dahl at settingen for Farmen skjer hundre år tilbake i tid, og at slakting var en helt normal del av å drifte en gård.

Han sier videre at dyrevelferd på gården er viktig for kanalen og at slaktingen skal skje på en skånsom og smertefri måte. Han legger til at de to omtale kaninene ble slaktet av en autorisert slakter.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

kampedalen blindleia

Mesternes Mester-villaen ble solgt med 15 millioner i rabatt

Prinsesse Ingrid Alexandra har fått eget kontor