in

Ann Britt steller gravene til 50 mennesker hun ikke kjenner

Foto: Anemone Blomster Harstad / Facebook

I løpet av høsten er Ann Britt Nilsen rundt på sju kirkegårder og pynter med lyng på gravene til femti mennesker hun ikke kjenner.

Ann Britt Nilsen, som til daglig driver Anemone Blomster i Harstad, har de siste 12 årene tatt imot oppdrag fra pårørende som ikke selv har anledning til å stelle gravene til sine kjære.

– At fremmede mennesker betror meg oppgaven å stelle grava til sine kjære, gjør meg ydmyk, sier hun til iHarstad.


Oppdragene blir flere og flere. Det er ikke noen offentlig oppgave å vedlikeholde graver. Bor man langt unna, er det ikke alltid like enkelt å gjøre denne oppgaven som for mange blir sett på som svært viktig.

Hver høst, jul og sommer tar Ann Britt Nilsen runden til sju kirkegårder med blomster. Selv ønsker hun ikke egen grav andre må ta seg av

Posted by iHarstad on Sunday, October 30, 2022

Ann Britt Nilsen sier til avisa at det er en veldig fin jobb.

– Å være på gravlundene, gir en egen ro. Her faller jeg i egne tanker, langt unna en hverdag som til tider kan være hektisk. Når jeg planter, steller, vanner og plukker er jeg opptatt av at disse gravene skal se like fine og velstelte ut som grava til min egen far. Hvert eneste utførte oppdrag dokumenteres med fotografier som jeg sender til dem som har gitt meg oppgaven, sier hun.

LES OGSÅ: Da sønnen døde fikk pappaen laget en gravstein til stor inspirasjon for andre mennesker

Nå som det er høst planter hun lyng. Men Nilsen besøker også gravene til jul og til sommeren. Med sju kirkegårder å dekke, så tar det gjerne tre-fire dager før alle er besøkt.

MEDLEMSTILBUD 🌟🌟🌟10 pkn. roser kun 119 kr!! 🌟🌟Ikke medlem. 198 kr!! 🌟🌟Medlemskap ordner vi i kassa hos oss på Anemone Blomster Harstad AS Vi sees 🌟

Posted by Anemone Blomster Harstad AS on Wednesday, October 26, 2022

Hun vil ikke høre snakk om at tjenestene hennes er å kjøpe seg fri fra dårlig samvittighet.

– De som ber oss om hjelp er folk som oppriktig bryr seg. Her er etterkommere som bor andre steder i landet og som på grunn av lang reisevei ikke selv har mulighet til å stelle. De ønsker å bli møtt av ei velstelt grav når de kommer hjem på ferie. Og her er gjenlevende ektefeller som både er for gamle og syke til å klare jobben det er å sitte bøyet med planting og senere arbeid med vanning og plukking, sier hun om kundene sine.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Troms har fått en ny dyreart

Trodde ettåringen slet fordi han holdt på å få tenner – døde av fryktet sykdom alle foreldre bør være obs på