in

Anne-Elisabeth Hagen forsvant for fire år siden: Dette er sporene politiet fant på åstedet

Anne-Elisabeth Hagen
Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Politiet

Det er nå fire år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra hjemmet sitt på Lørenskog.

Det var den 31. oktober 2018 Tom Hagen ikke fikk tak i sin jevngamle ektefelle, den da 68 år gamle Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, på telefonen. Dermed dro han hjem for å sjekke. Da han kom hjem fant har huset tomt, og et trusselbrev på gebrokkent norsk hvor det blant annet var fremsatt et krav om løsepenger på ni millioner euro i kryptovaluta.

Hva som har skjedd er fortsatt et mysterium. Teoriene har florert. Det hele startet som en kidnappingssak. Etter hvert dreide saken. Den 28. april 2020 pågrep politiet Tom Hagen. Hans kone hadde da vært savnet i halvannet år. Han er nå løslatt, men fortsatt siktet for drap på ektefellen, noe hans forsvarer, Svein Holden, stiller seg kritisk til.


Mandag 2. mai gikk politiet ut med nye detaljer i Lørenskogsaken. Det har resultert i over 100 henvendelser – og politiet kan nå fortelle at det har resultert i ny informasjon.

For en måned siden meldte også VG at en ny mann er siktet for medvirkning til drap i saken: Like før den gamle etterforskningsgruppen i Lørenskog-saken trakk seg i sommer, ble det i all hemmelighet tatt ut en drapssiktelse mot en mann i 30-årene. Dette var samtidig med at politiet hadde flere etterlysninger i media i forbindelse med krypto-sporet i etterforskningen.

Mannen i 30-årene ble anklaget for å ha medvirket til drapet på Anne-Elisabeth Hagen. Ifølge siktelsen skal medvirkningen ha skjedd i perioden juni 2018 til forsvinningsdatoen 31. oktober 2018.

– Jeg ønsker ikke å gå inn i saken og bidra til omtale av den. Han erkjenner ikke straffskyld. Utover det ønsker jeg ikke å gi noen kommentarer, har mannens forsvarer, Marius Dietrichson, uttalt til VG.

Vi har tidligere skrevet om de norske sporene i Lørenskogsaken. Og i videoen under kan du se en oppsummering av hvilke spor Politiet fant på åstedet:

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Dette gjør dansedommerne når de ikke er på TV

jameson

«Han er ikke skummel – han er et barn.»