torsdag, februar 27, 2020
Kjendisnytt Anne Grete Preus ble bisatt i dag - dette...

Anne Grete Preus ble bisatt i dag – dette var hennes siste hjerteskjærende ord til presten

-

I dag ble Anne Grete Preus bisatt i Uranienborg kirke. Kirken var fullstappet, og både artister, kongelige og ministre møtte opp for å ta et siste farvel med Norges ubestridte rockedronning.

Kronprinsesse Mette Marit møtte opp i dagens bisettelse på vegne av kongefamilien. Mens kulturminister Trine Skei Grande representerte regjeringen. Sistnevnte uttrykte sin dypeste medfølelse:

«Hun har formet og satt ord på følelsene til flere generasjoner,sier Skei Grande til VG, og roser Anne Grete Preus for å ha vært banebrytende både mellom sjangere og for kvinner.

«Takk for at du tok oss opp i det høye tårnet», sier kulturministeren.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Jeg er stolt og overveldet over at juryen i år har tildelt meg årets Bjørg Vik pris. Det er en stor ære og jeg er meget takknemlig!

Et innlegg delt av Anne Grete Preus (@annegretepreus)

Maria Mena sang i bisettelsen

Blant gjestene i bisettelse var også Sissel Kyrkjebø og Maria Mena. Maria Mena fremførte «Ro meg over» under seremonien.

«Det føles godt å kunne gjøre noe. Hun har vært viktig for meg, som kvinnelig forbilde, låtskriver og som menneske. Hun har vært del av min utvidede familie», sier Maria Mana til VG.

Benedicte Adrian sier til VG at Anne Grete Preus var en av de fineste kollegene hun hadde.

«Hun har inspirert meg masse. Hun kommer til å bli husket som ærlig og sterk, en som turte å være svak. Med en gang man traff henne følte man seg inkludert og sett», sier hun.

Klok, intellektuell, rocka og sterk

Kaia Huuse var en av Anne Grete Preus nærmeste naboer.

«Jeg kjente henne ganske godt, hun var en av mine nærmeste naboer, og jeg snakket med henne siste gang tidlig i sommer. Hun fremstod ikke så syk da. Vi blir en fattigere musikknasjon uten henne. Det er trist for hele Norge», sier Kaia til VG.

Og så tidligere kulturminister Åse Kleveland hyller den avdøde artisten.

«Det hun har gjort, er det ingen andre som har gjort. Jeg har fulgt henne siden vi var tenåringer. Anne Grete var klok, intellektuell, rocka, sterk og hadde masse integritet», sier hun.

Hennes siste ord

Under dagens bisettelse fortalte presten Jan Oskar Utnem hva Preus hadde sagt til ham mens hun var syk.

Ifølge Dagbladet hadde han spurt henne om hun skulle tilbake til scenen, da svarte hun:

– Jeg skal ikke tilbake. Jeg skal videre.

Jan Oskar Utnem var preget under dagens begravelse. VG skriver at presten brøt sammen i gråt etter å ha sagt:

– Dette er en tung dag i Briskeby. Hun har satt dype spor i oss, og i vår tid. Anne Grete var et privat menneske, men også allemannseie. Derfor er det fint at vi kan være her alle sammen. Hun ville ha takket alle som er her, for vi er en del av hennes store fellesskap.

Anne Grete Preus døde natt til 25. august. Da hadde hun vært syk lenge. Likevel kom dødsfallet som et sjokk, da få visste hvor syk hun egentlig var.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Når barn klipper seg selv – se de hysterisk morsomme bildene i denne serien

Vi har vel alle hørt uttrykket om å ta skjeen i egen hånd? Vel, her kommer et lite knippe barn som gjorde nesten nettopp...

Plages du av fiselukt? Nå kan du kjøpe undertøy og puter som skjuler det for deg

Ja, du leste faktisk helt riktig. Et engelsk firma har nå oppfunnet puter og undertøy som fjerner lukten av fis - enten den er...