in

Anne Grete Preus er død etter en tid med sykdom

Anne Grete Preus
Anne Grete Preus

Anne Grete Preus med den spesielle stemmen og de varme tekstene, døde i natt. Hun ble bare 62 år gammel.

Anne Grete ble først syk tilbake i 2007. Da fikk hun nyresvulst.

«Man må ikke la de tingene som er uvesentlige i livet spille noen rolle. Det er fantastisk å finnes til. Den tiden en har i livet, må man ta godt vare på», sa hun til NRK den gangen.


Dessverre ble hun aldri helt bra igjen av sykdommen, selv om hun hadde perioder der hun var bedre. Før sommeren måtte hun avlyse alle konsertene sine.

«Rehabiliteringen etter Anne Grete Preus sin sykdom viser seg å ta lengre tid enn først antatt. Vi har derfor i samråd med lege tatt den tunge avgjørelsen om å måtte avlyse alle konserter, foreløpig frem til 1. november 2019», opplyste hennes management.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Anne Grete Preus (@annegretepreus)

Synger sant om livet

Hennes gode venn og manager, Rune Lem, sier til NRK:

«Anne Grete var en praktfull artist og et nært og sjenerøst menneske. Vi som var nær henne sørger nå.»

Anne Grete var en foregangskvinne innen norsk rock. Hennes karriere strekker seg hele 40 år tilbake i tid, og de dype tekstene hennes handlet ofte om følelsen av å stå utenfor, ensomheten og lengselen etter tilknytning.

«Å synge om hverdagen, er ikke den største kunsten, men det er det å synge sant om livet, tørre å ta bort den forskjønnende glasuren. Det er første og siste bud i all kunst. Og det er det vanskeligste av alt. For det vanskeligste av alt er å ikke bedra seg selv», sa hun da hun ble tildelt Anders Jahres Kulturpris i fjor.

Fikk fire spellemannspriser

Anne Grete vant Spellemannprisen hele fire ganger. Tre av prisene fikk hun for suksessalbumet «Millimeter» i 1994. I 2013 fikk hun hedersprisen under Spellemann. I tillegg har hun mottatt Prøysenprisen (2007), Edvardprisen (2008) og Gamlengprisen (1992/2013). I 2013 ble hun innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

Noen av hennes mest kjente sanger er «Fryd», «Sommerfuglvinger», «Jeg er en by», «Månens elev», «Millimeter», «Amatør», «Når himmelen faller ned» og «Et sted å feste blikket».

Våren 2017 begynte hun å undervise i låtskrivning som professor ved universitet i Agder

Anne Grete Preus er uten tvil en av Norges største artister. Hun vil bli savnet.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

svindel

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

håkon og mette marit

Kronprinsparet feiret 18 års bryllupsdag. Slik ble Mette Marit godtatt av folket til slutt