in

Anne Heche er død

SKJERMDUMP: YouTube

I en uttalelse fredag morgen sa Anne Heches venner og familie at det ikke var forventet at hun kom til å overleve den dramatiske ulykken i Los Angeles forrige helg. Fredag kveld kom nyheten om at skuespilleren er død.

Fredag kveld melder flere britiske medier ifølge VG at skuespilleren er død.

Skuespiller Anne Heche kjørte en Mini Cooper rett inn i hjemmet til Lynne Mishele forrige fredag. Huset ble totalødelagt av brannen etter at bilen som kom kjørende i nesten 145 km/t krasjet mange meter inn i huset. 59 brannmenn brukte mer enn en time på å skulle den eksplosive brannen som oppsto etter den voldsomme ulykken.


Heches tidligere ektemann og skuespillerkollega James Tupper har lagt ut en ny Instagram-melding.

– Elsker deg for alltid, skriver Tupper.

Meldingen avsluttes med et hjerteemoji og viser et utvisket bilde av Anne Heche.

Det tidligere paret har sønnen Atlas Heche Tupper (13) sammen. Heche har også sønnen Homer Laffoon (20) fra et tidligere forhold.

Dramatisk ulykke

En av naboene som var vitne til den dramatiske ulykken sa til NBC 4 at brannvesenet måtte bruke en kran for å klare å få henne ut av den brennende bilen.

Brannmennene klarte å hale Anne Heche – som er mest kjent for sitt forhold til DeGeneres og skuespillerrollene på 1990-tallet – ut av den totalt utbrente bilen.

Hun ble sendt til intensivavdelingen på et lokalt sykehus.

Tilstanden ble lørdag beskrevet som «kritisk». En rekke medier, deriblant britiske Daily Mail antyder at det var alkohol inne i bildet, da et bilde som er tatt kort før ulykken viser at hun har en flaske vodka like ved girspaken i bilen hun kjørte.

Da hun ble bragt til sykehuset var tilstanden hennes så alvorlig at legene ikke kunne undersøke om hun hadde kjørt i alkoholpåvirket tilstand.

Torsdag kveld bekreftet politiet at stjernen var påvirket av narkotika under kollisjonen.

– Forventes ikke å overleve

En snau uke etter den voldsomme ulykken sa familie og venner ifølge CNN i en felles uttalelse at det ikke var forventet at Heche vil overleve de voldsomme skadene.

– Som følge av ulykken fikk Anne Heche en alvorlig hjerneskade og forblir i koma, i kritisk tilstand. Hun forventes ikke å overleve. Det har lenge vært hennes valg å donere organene, og hun får livsstøtte for å avgjøre om noen er levedyktige, het det i uttalelsen fra familien fredag morgen.

– På dette tidspunktet er Anne i ekstremt kritisk tilstand. Hun har en betydelig lungeskade som krever mekanisk ventilasjon og brannskader som krever kirurgisk inngrep, sa en representant for skuespilleren i en uttalelse.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Heche har ligget i koma og har ikke kommet til bevissthet siden kort tid etter ulykken.

Organdonor

Ettersom hun er organdonor har hun blitt kunstig holdt i live i påvente av å finne pasienter som kan overta vitale organer fra kroppen hennes.

– Hun så det å spre godhet og glede som sitt livsverk. Særlig flyttet hun grensene for aksept for hvem en elsker. Hun vil bli husket for sin modige oppriktighet og sårt savnet for sitt lys, heter det i uttalelsen fra familien.

Huseier slapp mirakuløst nok uskadd ut

Huseier Lynne Mishele var hjemme da bilen kom susende inn i huset hennes. Hun klarte å rømme fra den voldsomme brannen, forståelig nok rystet og mirakuløst nok uskadd.

– Lynne og hennes familie slapp så vidt unna fysisk skade, og for det er vi veldig, veldig takknemlige. Hjemmet ble imidlertid fullstendig brent, skriver huseiernes venner på en GoFundMe-side.

Huset er totalødelagt og alt hun eide ble slukt av flammene.

Før det er gjort betydelig opprydning er det heller ikke mulig for Mishele å gjenoppbygge huset i Mar Vista-området i Los Angeles.

Det er hittil samlet inn 140.000 dollar til kvinnen som fikk bilen inn i huset, noe som tilsvarer 1,33 millioner kroner.

Ifølge Daily Mail fortalte Mishele til naboen David Manpearl at hun først trodde at noe hadde falt ned fra himmelen og eksplodert i huset hennes.

– Hun er heldig som er i live. Hun skalv da hun fortalte meg at hun kort før ulykken hadde vært i stuen akkurat der bilen hadde krasjet, sier naboen.

DeGeneres kondolerer

Anne Heche fikk mye oppmerksomhet for foholdet til talkshow-verten Ellen DeGeneres på 1990-tallet.

På spørsmål fra pressen om Heche sa DeGeneres tidligere freagat hun ikke kjenner til tilstanden hennes da de to ikke lenger har kontakt.

– Vi har ikke kontakt med hverandre, så jeg ville ikke ha visst det, sa hun men la til at hun håpet eksen ville bli frisk igjen.

Fredag kveld, etter det ble kjent at Heche ikke overlevde, uttrykker DeGeneres sin sorg:

«Dette er en trist dag. Jeg sender all min kjærlighet til Annes barn, familie og venner», skriver hun i en Stories-post på Instagram.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Salmonellautbrudd i Norge – stammer trolig fra vannmelon

Viggo Kristiansen: – Jeg tenker at bevisene egentlig taler for seg