Kjendisnytt Anne-Kat. Hærland om øyesykdommen: – Det blir verre og...

Anne-Kat. Hærland om øyesykdommen: – Det blir verre og verre

-

- Reklame -

For tre år siden slapp Anne-Kat. Hærland (47) sjokkbeskjeden om at hun har en øyesykdom som gjør at hun gradvis holder på å bli blind. Nå avslører hun at tilstanden hennes blir verre og verre.

Det er i et intervju med Dorthe Skappel og «God kveld Norge» at Anne-Kat. forteller om sykdommen og om hvordan den har preget hele livet hennes.

«Det er mye tristhet innenfor sykdom, og det er mye som er tungt og kjipt. Jeg har ikke lyst til å være modig og inspirerende hele tiden. Jeg har mer lyst til å vise eller si: «Ja, vet du, det er jævlig kjipt innimellom.» Men igjen, du har ikke noe annet valg, det er sånn det er», sier hun.

«Når jeg går ut, så er folk sånn: «Hæ, har ikke hun blitt blind?» Nei, det har jeg ikke», sier Anne-Kat. og forteller at hun kommer til å bli blind til slutt. I dag er synsfeltet veldig innsnevret, og hun ser som gjennom en tunell.

Valgte bort egne barn

Anne-Kat. fikk beskjeden om at hun kom til å bli blind da hun var 22 år gammel. Sykdommen er arvelig, og det er en av grunnene til at hun ikke har fått egne barn.

«Jeg er veldig glad for at jeg, da jeg fikk vite at jeg hadde den sykdommen, heller ikke var en person som hadde veldig lyst på barn. Jeg måtte tenke: «Ok, da må vi lukke den døra.» Men det hadde vært mye verre hvis jeg var en som i årevis hadde hatt lyst på barn. Tenk deg så grusomt det hadde vært», sier hun.

Gir ut kokebok

Anne-Kat. ble sammen med ungdomskjæresten Kåre Joao Pedersen for fire år siden. Han har to jenter fra før. For to år siden giftet paret seg i hemmelighet.

«Jeg har fått to stedøtre som vi har halvparten av tiden. Jeg er veldig takknemlig for at jeg får oppleve det også. Det er veldig fint», sier hun.

Nå er Anne-Kat. aktuell med kokebokboken «Kokken, Bakeren, hun komikeren og mat de elsker», sammen med baker Martin Fjeld og kokk Björn Svensson. Scenelivet, er hun ferdig med.

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

5 år gamle Weston overlevde kreftsykdommen. Nå gir han alle bursdagsgavene sine til syke barn

Lille Weston fikk kreft i kroppens bløtvev da han var bare to år gammel. Etter to år med tøff...

Moren fikk den friske sønnen sin operert 13 ganger før han fylte åtte år

Gutten ble innlagt på sykehuset 320 ganger på åtte år. Nå er moren dømt for grov omsorgssvikt. Kvinnen fra Texas...

Forsker mener det er like sunt å se på TV-serier som å lese bøker

Du har sikkert hørt det mange ganger: Bøker gjør oss smartere, minsker stress, forsinker aldringsprosesser i hjernen, og utvikler...

4 av 5 vasker ikke hendene etter dobesøk

Ett gram avføring inneholder 100 millioner bakterier. Ved å vaske hendene etter dobesøk og før man spiser, kan man...

Nå går Spanias kronprinsesse i Ingrid Alexandras fotspor

Kronprinsesse Leonor (13) er Europas yngste kronprinsesse. Men hun er slettes ikke så liten lenger. Leonor har blitt tenåring,...

Fikk uventet ekstraregning fra Norwegian: – Det var veldig brutalt

Nylig måtte alle passasjerene med Norwegians avgang til Praha, veie håndbagasjen sin. De som hadde overvekt, måtte ut med...