Hjem Nyheter Anne Mathea Morken (21) døde i Spania – Disse er siktet

Anne Mathea Morken (21) døde i Spania – Disse er siktet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

21-år gamle Anne Mathea Røen Morken (21) fra Ringebu ble i fjor høst funnet død i Spania. I samråd med familien gikk politiet ut med navn og bilde av Anne Mathea. Nå er to menn siktet.

Dagbladet skriver at Anne Mathea skal ha blitt funnet på gata i Torremolinos av en gruppe ungdommer i 00.30-tida i september 2023, med tegn på kvelning. Hun ble erklært død på stedet da politi og helsepersonell ankom. Dette skal være den spanske avisa El Pais som melder.

– Vi er lei oss og oppriktig triste. Våre varmeste tanker går de til de pårørende, sa kommunedirektør Håvard Gangsås i Ringebu til TV 2.

VG skriver at Morken var en aktiv skiløper. Hun gikk for Ringebu-Fåvang Skiklubb og har blant annet deltatt i NM i 2018.

To menn siktet

Nå melder en rekke medier at to menn er siktet, bare den ene av dem er pågrepet.

Ifølge den spanske avisen Sur skal de ha dumpet henne på gaten etter at hun døde av en overdose. Det melder TV 2.

TV 2 skriver videre at spansk politi ennå ikke har konkludert med om hun har tatt stoffet frivillig, eller om hun har blitt lurt til å innta det.

Hendelsen ble registrert av videoovervåkningskameraer. Disse opptakene bidro til at politiet kunne gjennomføre pågripelsen, melder den spanske avisen.

Videoopptakene, ifølge Sur, dokumenterer at de to mennene tok med seg Morken til en leilighet i Fuengirola, en naboby. To dager etterpå forlot de leiligheten, og på dette tidspunktet ser Morken ut til å være avdød.

De to mennene som er siktet, er i 30-årene og kommer fra Senegal. Ifølge Sur ble den ene mannen arrestert i Madrid da han prøvde å reise til Portugal med forfalskede dokumenter. Den andre mannen skal ha reist til Marokko.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com