Hjem Evergreens Annica ble invitert til gjenforening med klassen hvor hun ble mobbet – svaret hennes gikk viralt

Annica ble invitert til gjenforening med klassen hvor hun ble mobbet – svaret hennes gikk viralt

36 år gamle Annica ble sterkt mobbet under oppveksten. 20 år etter at hun gikk ut av grunnskolen kom det en invitasjon i posten.

Den dag i dag er svenske Annica preget av mobbingen hun opplevde på skolen. Hun var det man kan kalle for et mobbeoffer, og ble derfor overrasket da det en dag lå en invitasjon i postkassen hennes. En invitasjon til reunion med klassen hvor hun opplevde den groveste mobbingen.

Det var da Annica gikk i 8. klasse at mobbingen virkelig ble ille.

– For meg var skolen en tid som brøt meg ned til det ikke var mye igjen av det jeg var da jeg begynte. Ensomheten og håpløsheten jeg følte ble hverdagslig og noe jeg dessverre ble tvunget til å forholde meg til hver dag, forteller Annica til svenske Aftonbladet.

Byttet skole

I håp om at situasjonen skulle bli bedre valgte hun å bytte klasse da hun skulle begynne i 9. klasse. Det hjalp mye, men siden den gang har Annica hatt negative tanker om seg selv.

Det var mange tanker og minner som blusset opp da hun leste invitasjonen til gjenforeningsfesten.

Etter å ha tenkt en stund, bestemte hun seg for å svare mobberne sine med et innlegg på Facebook-arrangementet.

Her er svaret hennes:

«Kjære 9C. Takk for invitasjonen til 20-årsjubileet. Tenk at det er så mange år siden vi forlot barneskolen. Noen ganger føles det fremdeles som i går. Så bra at dere kan se tilbake på disse årene med så gode minner. For meg var det den mørkeste perioden i livet mitt. Husker du at jeg byttet klasse etter åttende?

Annica svarte mobberne 20 år senere. Foto: privat

«Jeg gjorde dette for å unngå den plutselige stillheten som kunne oppstå når jeg gikk forbi deg på gangen, den hånlige latteren bak ryggen og de ulme blikkene i klasserommet. Det noen av dere i klassen gjorde mot meg, kalles mobbing. Det rare med mobbing er at den aldri forsvinner. Ikke engang etter 20 år.

I dag kan jeg fremdeles høre stemmen i hodet mitt som sier at jeg er ubrukelig. Selv om jeg er klar over at det ikke stemmer. Men dere er definitivt gode mennesker i dag. Noen av dere har kanskje fått barn. I så fall håper jeg at de ikke trenger å våkne med en stor klump i magen hver dag før de går på skolen. For det fortjener faktisk ingen.

PS! I stedet for å bruke penger på en tur til Stockholm og gjenforeningen, har jeg gitt 2000 kroner til organisasjonen Friends.»

Reaksjonen

Annica forteller til svenske Aftonbladet at hun var litt redd for å sende svaret til mobberne sine. Men samtidig synes hun det føltes bra å fortelle og forsvare seg for alt hun hadde gått gjennom på barneskolen.

Etter at Annica hadde skrevet meldingen, valgte et par tidligere klassekamerater å kontakte henne personlig. Men Annica sier at hun gjerne skulle sett at flere tok kontakt med henne og erkjenne hva de gjorde mot henne på barneskolen.

Annica kan fortsatt føle seg ukomfortabel på grunn av mobbingen, men hun føler seg også sterk.

Organisasjonen Friends som jobber mot nettopp mobbing publiserte historien om Annica på Facebooksiden sin, og Annica kommenterte saken i kommentarfeltet deres.

«Reaksjonene ble ikke slik som jeg hadde fryktet; fornektelse. Mange følte seg truffet og skrev til meg, flere ba om unnskyldning. Bare det å få den bekreftelsen og ikke måtte gå rundt å tro at det bare skjedde i mitt hode, gjør en stor forskjell. Noen ville at jeg skulle komme på gjenforeningen, men det har jeg ingen interesse av. Om det hadde vært en organisasjon som dere på min tid er det ikke sikkert jeg måtte ha lidd så mange år, så fortsett med det dere gjør,» skriver hun.

Foto: Skjermdump Facebook

Det er virkelig modig gjort av Annica å skrive dette innlegget, og vi kan bare håpe at det kan hjelpe andre i samme situasjon. Sammen må vi si nei til mobbing. Det er ikke akseptabelt.

Ikke nøl med å dele artikkelen for å hylle Annica – og bare ved å stå sammen kan vi få slutt på mobbing en gang for alle.

LES MER:

Tags:

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com