in

«Annika» fra Pippi-filmene: – Vi som var stjernene fikk knapt noe

Maria Persson (63) som spilte «Annika» i Pippi Langstrømpe-filmene synes det er dypt urettferdig at de tre barneskuespillerne i filmene fikk dårlig betalt, mens andre har tjent seg rike på suksessen.

Filmene hadde en suksess langt utover det noen hadde drømt om, og ble også eksportert langt utenfor Sveriges grenser. De tre bareneskuespillerne i rollene som Tommy, Annika og Pippi fikk derimot betalt langt mindre enn det suksessen skulle tilsi.

– I ettertid har det gjort meg veldig sint. Når du tenker på hvor mange som ble rike av det og vi som var stjernene knapt fikk noe, så er det litt rart. Men kontrakten var sånn og vi kunne ikke gjøre noe med det. Jeg har snakket med advokater, men det er umulig. Nå er jeg eldre og har kommet over det, sier Maria Persson i et intervju med den østerrikske avisa Kurier.


I likhet med sin «tv-bror» Tommy, valgte også Maria Persson å legge skuespilleryrket på hyllen. Egentlig ville hun gjerne fortsette, og hun gikk også på Calle Flygare Teaterskola, men hun innså raskt at det var rollen som Annika i Pippi alle forbandt henne med, og at det satte en kraftig brems på karrieren.

Hun valgte derfor å heller flytte til Mallorca, hvor hun arbeidet på et sykehus. Her var det ingen som kjente henne igjen. Senere har hun også arbeidet både i bar, og innen eldreomsorgen.

Som følge av artrose i et kne, har hun måttet slutte i jobb. En operasjon vil løse mye av problemene hun har med helsa, men Persson har fått beskjed at hun må ned i vekt før det er aktuelt å operere.

Dette har gitt Persson økonomiske utfordringer. Derfor bor hun nå sammen med sin voksne sønn, Oscar, i en liten leilighet på Mallorca.

— Men det er relativt normalt i Spania, sier hun.

Maria kan røpe at hun fortsatt holder kontakten med «Tommy» og «Pippi».

– Vi har en Whatsapp-gruppe og kanskje de kommer og besøker meg på Mallorca til våren, røper hun.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Presten hevder han fikk denne beskjeden under en nær-døden-opplevelse

Endrer status quo: Blockchain innvirkning på ulike bransjer