torsdag, oktober 21, 2021

Ansiktet og hendene brant opp da han kastet seg inn i flammehavet for å redde naboens to barn

Mest lest nå

Han risikerte sitt eget liv for å prøve å redde de to småguttene. Arrene på kroppen hans vil for alltid være der som en påminnelse om hva som kunne hendt med han den kvelden.

Zikhaya Sithole var på vei hjemover sammen med en venn da de hørte en kvinne skrike. 


Den 38 år gamle mannen fra Orange Farm rett sør for Johannesburg i Sør-Afrika la på sprang for å se hva som skjedde. En av kvinnene i nabolaget hans sto utenfor et brennende skur, og hylte at barna hennes var der inne.

– Da tok jeg hatten over fjeset og løp inn i flammehavet, sier Zikhaya til Daily Sun.  

Skuret sto i lys lue. To små gutter på ett og to år var fanget der inne i flammeinfernoet. 

– Jeg klarte å bryte meg inn gjennom en liten seksjon på siden og så den eldste gutten sitte på sengen. Jeg plukket han opp og bestemte meg for å løpe ut med han i armene. Døren var låst. Hendene og fjeset mitt hadde tatt fyr, men til slutt klarte jeg å bryte ned døren, sier han til City Press ifølge News24.com.

Sithole satte fra seg barnet utenfor og var klar til å løpe inn igjen, men brannen blusset opp og han klarte ikke å komme seg tilbake i skuret for å hente den yngste gutten.

Risikerte livet

Selv om Zikhaya klarte å berge ut to-åringen, var gutten så skadet etter brannen at han ifølge News24.com mistet livet noen minutter etter at han kom til sykehuset. 

Winifred Nkosi som mistet to av barnebarna den natten, sier ifølge News24.com til City Press at Sithole er hennes helt. Han risikerte sitt eget liv den natten for å prøve å redde de to guttene hennes.

– Han bare kastet seg selv inn i flammehavet uten å tenke seg om. Det er den første gangen jeg har opplevd noen vise slik kjærlighet at de setter andres liv over sitt eget, sier hun. 

Nkosi sier hun og familien for alltid er takknemlig til denne unge mannen og for den heltedåden han utførte.

– Han kunne mistet livet. Arrene på kroppen hans vil for alltid være en påminnelse om hva som kunne hendt med han den natten sier barnas bestemor. 

Zikhaya Sithole fikk alvorlige brannskader i ansiktet, på hendene og føttene. Etter brannen har øyne hans blitt så sensitive for lys at han må gå med solbriller. Skadene gjør at han ikke lenger kan jobbe som sveiser. 

– Hendene mine fungerer ikke lenger slik de pleide å fungere, så det å gjøre nøyaktige oppgaver har vist seg å være vanskelig, forteller han. 

Samboeren Mapaseka Monareng fikk sjokk da Zikhaya kom forbrent hjem, og familien tok han til Stretford Clinic hvor også toåringen ble sendt. 

– Mens jeg ventet på ambulansen fikk jeg nyheten om at barnet hadde dødd, sier han. 

Sithole endte opp på sykehuset i en måned og trener fortsatt med fysioterapeut for å få tilbake førlighet i armene. 

Han sier han ble knust da han hørte gutten døde, men «ville ikke ha gjort noe annerledes.»

For en hverdagshelt. Denne mannen risikerte sitt eget liv for å redde de to barna. Han fortjener all hyllest i verden – trykk gjerne på deleknappen for å gi oppmerksomhet til historien hans.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
224FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter