søndag, mai 31, 2020

Antall innlagte korona-pasienter går ned i Norge

Mest lest nå

Tallet på innlagte pasienter med korona går ned for andre gang i løpet av fire dager. I dag, onsdag, er 318 personer innlagt på sykehus med koronasmitte.

Av de 318 som ligger på sykehus, ligger 97 i respirator. Det er like mange som i går. Det er også første gang antall respiratorpasienter ikke øker.

I Norge er det også få som dør av korona. Folkehelseinstituttet opplyser at 0,76 prosent av dem med påvist koronasmitte i Norge har dødd. Tallet er mye lavere enn i mange andre land. Til sammenlikning, ligger dødeligheten på rundt 11 prosent i Italia, og på 8 prosent i Spania.


– Dødeligheten er veldig lav i forhold til det vi har sett i mange andre land, når man regner opp mot antall smittede. Men så er det sånn at vi må regne med at denne dødeligheten kommer lenge etter det tidspunktet man har fått sykdommen, altså 3–4 uker, sier fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet (FHI) til NTB, ifølge NRK.

En lav prosent

Fagdirektøren understreker at det er for tidlig å trekke noen konklusjoner. Men han er fornøyd med tallene så langt.

– Det er en lav prosent. Vi har tidligere anslått at dødeligheten kan ligge på mellom 0,2 og 1 prosent, så det er innenfor det intervallet, sier han, og legger til:

– Det er ikke en veldig brå økning. Sett i forhold til det vi har sett i Italia, så er dette mye mindre alarmerende, det vi nå ser.

Høy snittalder

Snittalderen på de som er døde av viruset så langt i Norge, er på 85 år. Frode Forland i FHI sier at dødeligheten i Norge så langt også ser ut til å være relativt lav om man kun ser på pasientene som får intensivbehandling.

– Men det kan ha sammenheng med hvilke aldersgrupper som primært har vært lagt inn på sykehus i Norge. I den første fasen med smitte, bar det preg av å være pasienter smittet i Italia, og de var i såkalte midlere aldersgrupper. Nå bærer bildet mer preg av personer i litt høyere alder, sier han.

LES OGSÅ: Gladnyheten: Nå snur det i Italia – for første gang går antall smittede ned

129,763FansLik
1,359FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter