in

AP-topper kan få 20.000 kroner i bot etter hotellfest

Mandag ble det kjent at APs nestleder Bjørnar Skjæran og sju andre samlet seg til nachspiel etter årsmøtemiddagen i Nordland Arbeiderparti.

Fredag var det fest i en hotellsuite på Scandic Havet i Bodø. Her var Arbeiderpartiets nestleder og sju andre partimedlemmer samlet til nachspiel.

Det var NRK som først omtalte saken.


På det aktuelle tidspunktet var det i Bodø ikke tillatt å arrangere eller delta på private sammenkomster med flere enn fem gjester til stede samtidig.

– Jeg beklager veldig at jeg var til stede, det burde jeg ikke ha vært, skriver Skjæran i en SMS til VG.

I tillegg til nestleder Skjæran var leder for Nordland Arbeiderparti, Mona Nilsen,en av dem som var til stede. Også tredjekandidat Øystein Mathisen og fylkessekretær Tor Arne Bell Ljunggren deltok, skriver Aftenposten.

Festen er nå politisak

Mandag bekreftet Nordland politidistrikt overfor VG at de har opprettet sak:

– Deltakerne etterforskes for brudd på de lokale forskriftene for smittevernhåndtering, sier påtaleleder Stig Morten Løkkebakken i Nordland politidistrikt til VG.

Han opplyser at ifølge riksadvokatens retningslinjer er utgangspunktet bøter på 20.000 kroner til arrangør og 10.000 kroner til hver deltaker.

Støre har hatt en «tydelig» prat med Skjæran

Ap-leder Jonas Gahr Støre er ikke imponert over partifellenes utskeielser og sier dette er et klart og uheldig brudd på bestemmelser alle er pålagt å følge.

– Dette er et klart og uheldig brudd på bestemmelser alle er pålagt å følge. Da må selvsagt politikere gå foran og respektere reglene, sier Støre til Dagbladet.

AP-leder Jonas Gahr Støre sier til avisen at han har hatt en «tydelig» prat med Skjæran om saken.

– Jeg ser at de som har deltatt beklager på det sterkeste, og det er på sin plass. Vi må alle følge reglene som gis, og sammen gjøre det vi kan for å hindre smitte, sier Støre.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

william og kate youtube

Prins William og hertuginne Kate har fått en ny niese

politihund

Politihundens imponerende triks har blitt sett av millioner