Det muslimske ropet “Allahu akbar” og bannere med teksten  “Open or die”. Dette er budskapet som grensepoliti og militæret møter på grensen mellom Hellas og Makedonia nå.  

[sc:Adsense ]

Økonomiske migranter. Dette kalles de tusenvis asylsøkerne som nå befinner seg på grensen mellom Hellas og Makedonia og som vil ta seg videre innover Europa, i følge AP.

NyheterIdag beskriver videre situasjonen som nå er på grensen. På torsdag blokkerte en stor gruppe iranske menn grensen for andre innvandrergrupper, i protest mot at de ikke selv slipper gjennom. Rundt 6000 migranter skal nå befinne seg i grensebyen Idomeni. De aller fleste kommer fra Iran, Pakistan, Marokko eller andre land som ikke kvalifiserer til asyl i Europa.

“Allahu akbar”

I flere videoklipp som er publisert på youtube kan man se en gruppe marokkanske menn rope uttrykket «Allahu akbar»  mens de holder over den døde kroppen til en død migrant. Den døde omkom når han forsøkte å klatre ombord på et tog og fikk et dødelig støt fra togets kontaktledning.

På bilder som nå sprer seg på sosiale medier kan man også se at flere av flyktningene på denne grensen holder opp bannere med teksten «open or die».

Nye regler

[sc:Adsensebunn ]

Den urolige situasjonen på grensen mellom Hellas og Makedonia har oppstått etter at landene har innført strengere grensekontroll. Tidligere i år kunne flyktninger fritt passere denne grensen. De som kommer fra land hvor det ikke er krig og som ikke har noen grunn til å få asyl i Europa skal nå bli stoppet på grensen.

Over 600.000 asylsøkere har strømmet gjennom Hellas så langt i 2015, de fleste kommer sjøveien fra Tyrkia. Ofte har de betalt store summer til smuglere som har lovet dem et rikt liv i Europa.

Brutte løfter

For flyktningene som kommer til Skandinavia blir det nye landet ofte en skuffelse ut i fra hva forventningene var. Jenny Edlund som jobber ved med integrering i Sverige sier til NyheterIdag:

– Mange av asylsøkerne som kommer har fått informasjon fra smuglerne om hva de kan vente seg. Denne informasjonen stemmer ikke alltid. Asylsøkerne kan ha blitt lovet at de skal få seg et eget hus eller leilighet i Europa, og blir skuffet når de oppdager at det slett ikke er slik.

 

Loading…