søndag, januar 24, 2021

Åpner fjøsdørene for firbeinte som evakueres fra Gjerdrum

Mest lest nå

Ikke bare mange folk, men også mange dyr, har mistet hjemmene sine som følge av kvikkleireskredet på Gjerdrum. 29 kyr har nå fått nytt evakueringshjem på Årnes.

– Litt brauting ble det. For selv om de kommer fra en annen kommune, så prater de jo samme språket, sier bonde Frode André Fallet spøkefullt til NRK.

Bonden på Årnes har åpnet fjøset sitt for 29 kyr fra nabokommunen Gjerdrum etter at de måtte evakueres som følge av jordskredet lille nyttårsaften.


– Det er en forferdelig katastrofe som har skjedd, som har rammet mange. Så hvis vi kan ta imot noen dyr, er det minste vi kan gjøre, sier bonden til NRK.

Kyrne har funnet seg godt til rette i det nye evakueringshjemmet sitt. Planen er at de etter hvert skal flyttes til en annen gård permanent, og Nortura jobber med å finne nye eiere.

– De er litt mer oppmerksomme enn vanlig fordi de er på et nytt sted. De er veldig tilpasningsdyktige dyr, så lenge de har mat og vann, sier Fallet og forsikrer om at det har han lenge ennå, så det er ikke noe problem.

Samtidig som de mange gårdsdyrene som har blitt berørt av skredet omplasseres til evakueringshjem, er det også mange kjæledyr fra Gjerdrum som kan trenge midlertidige hjem.

Hunder og katter på evakueringshotell

Trine Tristana Nordby Lunde i Dyrebekyttelsen i Oslo og Akershus har tidligere fortalt at det til sammen er rundt 100 hunder og 40 katter på evakueringshotellene Olavsgård hotell og Clarion.

Dyrebeskyttelsen har fått enorm respons fra folk som vil stille som fosterhjem for dyrene. De forteller dessuten på Facebook om et enormt engasjement der både private og Fellesskjøpet, Premium Pet Products, Royal Canin, Evidensia Dyreklinikk og AniCura Dyreklinikk har levert masse mat og utstyr til kjæledyrene som er evakuert.

Trenger du hjelp til ditt dyr, eller kjenner du noen som er berørt men ikke får kontakt med oss? Hjelp oss å hjelpe…

Posted by Dyrebeskyttelsen Norge Oslo og Akershus on Wednesday, January 6, 2021

Dyrebeskyttelsen oppfordrer også alle de som bor i Gjerdrum om å holde kattene sine inne nå mens leteaksjonene etter kjæledyr pågår.

På Facebook skriver de:

«Vi oppfordre alle katteeiere i Gjerdrum om å holde kattene sine inne i denne periode mens leting pågår.
Det gjør at det blir lettere å finne savnede katter som er på rømmen etter raset. Når det blir observert katter i områdene så vet man med større sikkerhet at det er de savnede kattene
❤️
Kjedelig for pus, men håper de kan blidgjøres med ekstra kos og oppmerksomhet.
Området rundt raset er fremdeles stengt for vanlig adkomst. Heimvernet sitter vakt i området, og katter kan først hentes inn når de blir observert og kommer ut av det avstengte området. Det finnes oppdaterte oversikter over kattene som er savnet. Beboere og etatene i området følger tett med, som kan sette opp feller for å fange kattene som dukker opp
🤞🏼

LES OGSÅ: Jobber på spreng for å hjelpe kjæledyrene i Gjerdrum

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter