Hjem Nyttig Apple advarer mot vanlig kjerringråd: Kan ødelegge telefonen din

Apple advarer mot vanlig kjerringråd: Kan ødelegge telefonen din

Har du noen gang fått tips om å tørke telefonen din ved å legge den i ris? Ikke gjør det, sier Apple. De forklarer hvorfor en slik “redningsaksjon” kan ødelegge telefonen din. 

Trikset med å legge mobiltelefonen til tørk i ris om den blir utsatt for vann er antagelig like gammelt som mobiltelefonen selv. Det har versert som råd i årevis. Men nå skriver nettstedet People at Apple har gått ut med en advarsel om å hjelpe en våt iPhone tilbake til liv med dette mye brykte trikset.

I notatet forteller teknologiselskapet også hvorfor det er en dårlig idé å legge en vassen iPhone i en pose med ris: De advarere også om at dette faktisk kan forårsake mer skade enn nytte, og sirkver «Ikke legg iPhone i en pose med ris. Hvis du gjør det, kan små rispartikler skade din iPhone.»

Teknologigiganten advarer også om to andre populære måter å tørke opp en våt telefon på: Apple sier at man heller ikke skal tørke iPhone med en ekstern varmekilde, for eksempel hårføner, eller med trykkluft. De ber også folk la være å sett inn fremmedlegemer, som for eksempel en q-tips eller kjøkkenpapir i kontakten.

iphone
Ikke bruk ris for å tørke iPhonen din! Foto: Canva

Men har du hatt uflaks og står der med en våt telefon, finnes det ting du kan gjøre for å prøve å minimere skaden. 

Apple forklarer at du vil se en advarsel på telefonen dersom telefonen er våt. Det er et ikon med en dråpe på, og ladingen vil automatisk bli deaktivert. Dersom dette ikonet dukker opp på telefonen bør du – istedenfor å legge den i en rispose eller føne den – trykke telefonen forsiktig mellom hendene med kontakten vendt ned, og forsøke å fjerne eventuell væske på den måten. 

Deretter bør du la telefonen stå tørt i minst 30 minutter, og helst med litt sirkulasjon i luften rindt. Etter 30 minutter kan du prøve å lade telefonen igjen, eller koble til tilbehør, for å se om advarselen fortsatt vises. Hvis varselet dukker opp igjen er det fortsatt væske i telefonen, og du bør da la den stå på et tørt område over litt lengre tid.

LES OGSÅ: Mobiltelefonen din lytter til samtalene dine: Dette må du gjøre

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com