Hjem Nyheter Årets billigste dag for de som gjør litt research

Årets billigste dag for de som gjør litt research

Del
X

Black Friday blir ofte rapportert å være juks, men prissammenligninstjenesten Prisjakt sier det fortsatt er den beste og billigste dagen å handle på, hvis man gjør hjemmeleksa si godt.

Prisjakts prisindeks, som måler gjennomsnittsprisene i e-handel, viser at prisene i totalmarkedet falt med 5,5 prosent på Black Friday 2021.

Relatert: Spår nedgang i årets største salgsfest
Relatert: Halve Norge vil forby Black Friday, men det går mot ny rekord igjen

Dette kan sammenlignes med Singles Day og Romjulssalget, da prisene falt med henholdsvis 1,4 og 1,8 prosent.

  • 41 prosent av alle produktene falt i pris på Black Friday 2021
  • 25 prosent av alle produktene var dyrere på Black Friday 2021

– På Black Friday kan du gjøre virkelig gode kupp, men du må gjøre litt research. Vi kan se at åtte av ti tilbud på fjorårets Black Friday kunne bli funnet like billige eller billigere tidligere på året. Ved å se på prishistorikken får man raskt inntrykk om dagens prisbilde er bra eller ikke, sier norgessjef i Prisjakt, Christoffer Reina.

Prisjakt har sett på de fleste produktene under fjorårets Black Week: Hodetelefoner, mobiltelefoner, TV’er, jakker og løpesko var klare vinnere under tilbudsdagene. 

Kategoriene som trender mest på Prisjakt fra 1. oktober i år er strykejern og tøydampere, varmtvannsberedere, vedovner og peiser, jakker for barn og Airfryers. 

Reina mener det i år vil det være spesielt interessant å følge hvordan behovene til forbrukeren har endret seg, med tanke på alt som skjer i verden.

Gjennom året har det vært en klar trend med sterk vekst for kategoriene energisparende produkter og «prepping» (produkter for potensielle krisehendelser).

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com