søndag, juni 7, 2020

Årets sommerrett: Prøv en spennende variant av de klassiske kjøttbollene

Mest lest nå

De fleste av oss liker kjøttboller. Men hvorfor alltid lage den samme varianten? Det finner mange forskjellige og spennende oppskrifter på kjøttboller. Det gjelder bare å være litt kreativ for å variere matrettene vi spiser nesten ukentlig.

Denne oppskriften blir fort min favoritt fremover!


Du trenger

3 poteter som er skrelt og kokt
1 hvitløk
1 pakke kjøttdeig
1 tsk hakket persille
1 paprika
1 stor mozzarella revet i strimler
Salt og pepper

Bechamelsaus (hvit saus):
5 spsk smør
4 spsk mel
9 dl melk
2 tsk salt
1/2 tsk muskatnøtt

Slik gjør du:

1. Det første du begynner med er sausen. Smelt smøret i panne på middels varme. Tilsett mel og rør sammen til en jevn og gyldengul masse.

2. I en annen panne varmer du opp melken slik at den nesten når kokepunkt. Pisk så melken inn i smørblandingen, litt og litt. Når du har tilsett all melken lar du sausen koke i 10 minutter under stadig omrøring. Krydre med salt og muskat.

3. Sett ovnen på 200 grader. Finn frem en skål hvor du blander kjøttdeigen med opphakket persille og paprika. Krydre med salt og pepper.

4. Skrell potetene og kok dem til de er halvbløte, rundt syv minutter. Ta potetene ut av vannet og del dem i skiver. Dander potetene i en ildfast form som vist på bildet nedenfor.

5. Nå former du kjøttboller av kjøttblandingen. Legg kjøttbollene i den ildfaste formen.

6. Plasser potetene slik at de ligger rundt kjøttbollene som på bildet nedenfor. Hell sausen over. Topp retten med strimlet mozzarella.

7. La formen stå 15 minutter i ovnen. Det var det! Denne varianten av kjøttboller kommer også barna til å elske!

Om du ønsker å se en video av hvordan du lager denne retten kan du se klippet nedenfor – Del gjerne oppskriften videre med venner og familie som kan trenge ny inspirasjon i matveien! 

129,807FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter