in

Arfan Bhatti legger ut Facebook-poster om å drepe homofile – politiker reagerer på at politiet ikke tar affære

Arfan Qadeer Bhatti (t.v.) og hans advokat John Christian Elden. Foto: Vidar Ruud / NTB

Den ekstreme islamisten Arfan Bhatti legger la 14. juni ut en Facebook-post med et sitat fra Koranen og et brennende Pride-flagg. Islamisten har selv tilbudt å stille i avhør, men ikke fått svar fra politiet.

Politiet har i lang tid nektet å svare på om de etterforsker den ekstreme islamisten Arfan Bhatti etter at han la ut Facebook-poster om drap av homofile. Dette skriver Nettavisen.

Nå er Bhatti utestengt fra Facebook.

Det opplyste nordisk kommunikasjonssjef Regitze Reeh i Facebook tidligere i sommer.

– Vi har også stengt flere andre kontoer han var administrator for og han vil ikke kunne opprette en ny konto igjen, skriver hun i en epost til Aftenposten.

Kilder opplyser til Nettavisen at politiet ikke foretar seg noe i saken. Dette bekreftes av John Christian Elden som har vært Bhattis faste advokat siden midten av 90-tallet

«Både Oslo politidistrikt ved Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) og PSTs fungerende påtalesjef, har siste uke bekreftet at det ikke finnes noen saker ved Oslo politidistrikt eller hos PST der Bhatti er mistenkt eller siktet», skriver Elden i en e-post til mediet.

Frps tidligere justisminister, og nå justispolitiske talsperson, Per-Willy Amundsen, reagerer på at politiet ikke etterforsker Facebook-postene.

– Det fremstår uforståelig at politiet ikke gjør noe med det som åpenbart fremstår som trusler i sosiale medier. Dette er egnet til å skape utrygghet for homofile etter masseskytingen i Oslo. Det er svært beklagelig at dette ikke blir etterforsket, sier Amundsen til Nettavisen.

VG har tidligere skrevet at Zaniar Matapour (42) som er terrortiltalt etter at han drepte to menn og såret ytterligere 21 personer under masseskytingen i Oslo tidligere i sommer ble stoppet i forbindelse med en SIAN-demonstrasjon i vår – terrortiltalte Matapour var da sammen med den Arfan Bhatti.

Arfan Bhatti er straffedømt flere ganger, blant annet for vold.

Han er også blitt frikjent i retten for flere anklager, blant annet for terrorplanlegging.

I 2006 ble han ifølge VG siktet sammen med tre andre for å ha skutt med et automatvåpen mot synagogen i Oslo og for å ha planlagt å sprenge den amerikanske og den israelske ambassaden. I 2008 ble han dømt for medvirkning til skadeverk på synagogen, men frikjent for tiltalepunktet om terrorplanlegging.

Bhatti, som fikk sin første voldsdom da han som 15-åring knivstakk en butikkeier, har vært en av lederskikkelsene i den omstridte gruppen Profetens Ummah.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Millionsmell for Per Sandberg og Bahareh Letnes

England ble europamestre på hjemmebane