tirsdag, juli 14, 2020

Ari Behns pappa i nytt intervju – «jeg fant han»

Mest lest nå

Var gift i 71 år – avsluttet livet hånd i hånd

Koronapandemien har påvirket mennesker over hele verden. Mange har mistet levebrødet, mange har måttet betale på andre måter og mange har...

Det er snart gått to uker siden Ari Behn gikk bort. Den folkekjære forfatteren og kunstneren tok sitt eget liv første juledag. 

Nyheten om dødsfallet kom som et sjokk, så klart for dem rundt Ari, men også for den norske befolkning. Svært mange har i ettertid fortalt om hvor mye Ari betydde og hvilke fantastisk person han var.

Bisettelsen som fant sted i Oslo Domkirke 3. januar var fylt til randen og preget mange fine minneord. Talen Maud Angelica (16) holdt til sin far gjorde sterke inntrykk.


Faren fant han 

Også foreldrene holdt en flott tale til sønnen sin under bisettelsen.

«Du var inderlig ønsket, fra før unnfangelsen. Aldri hadde jeg drømt om et så brutalt rolleskifte. Jeg står her og minnes deg. I tenårene stilte du meg følgende spørsmål: Pappa, hva skal jeg gjøre med livet? I følge deg selv hadde jeg svart: Ari, svært få har besteget de innerste tindene.

Du var helt tilstede i livet,» sa faren i talen. Nå forteller han mer om det tragiske dødsfallet i et intervju med Se og Hør.

Aris pappa, Olav Bjørshol, forteller til magasinet at han besøke sønnen både julaften og første juledag.

– Det var jeg som fant ham. I dag er jeg svært takknemlig for at jeg fikk være hos ham, sier han.

Videre forteller han at Ari skulle ha feiret julaften på Kongsseteren, sammen med blant annet sine tre døtre. Han følte seg imidlertid for dårlig til å komme.

Skulle være hos foreldrene

Olav Bjørshol forteller at siden Ari ikke følte seg i form til å dra på Kongsseteren, skulle han være hos foreldrene på julaften. Men også dette ble avlyst og faren dro derfor til sønnen på julaften.

– Ari var ikke alene da han valgte å avslutte livet. Det virket som om Ari hadde funnet en slags ro den siste dagen, sier faren til Se og Hør.

LES OGSÅAri Behn og datteren skrev bok sammen

I intervjuet forteller også foreldrene at de ønsket å være åpen og fortelle om hvordan Ari døde for å unngå spekulasjoner. Og fordi åpenheten kan være til hjelp for andre som er i en lignende situasjon.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

#aribehn ❤️❤️

Et innlegg delt av Sosialnytt (@sosialnytt.no)

Trenger du noen å snakke med? 

Akutt selvmordsfare: 113

Legevakt: 116117

Kirkens SOS Telefon: 22 40 00 40

Mental helse Telefon: 116 123

LES OGSÅDerfor kom ikke svenske prinsesse Victoria i Ari Behns bisettelse

130,161FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter