in

Arild forsvant i 1963: Broren har fortsatt et lite håp om å få vite hva som skjedde

Skjermdump: Facebook

Natt til 16. mai 1963 forsvant 20-årige Arild Enerud på mystisk vis i Oslo. Kvelden før hadde han vært på landskamp i fotball på Ullevaal.

Etter kampen gitt den unge mannen og tre arbeidskamerater til byen for å spise middag og kose seg. Der, på Hotel D’Angleterre, stopper alle spor.

Nå skal Åsted Norge og TV 2 prøve å finne ut mer i den 60 år gamle forsvinningssaken.


– Blir det oppklaring, vil det være å betrakte som et eneste stort mirakel, sier broren, Karsten Enerud, til Romerikes Blad.

17248 • TEMA: Mer film fra Nesinfo i 2022. (Av Bård Bråthen, Nesinfo)"Åsted Norge" – via TV-kanalen TV2 – kommer trolig snart i 2022 til å nevne forsvinningssaken om Arild Enerud fra Brårud? Enerud ble sist observert onsdag 15. mai 1963.——-Nesinfos idé er å publisere lokal info om samme tema dagen ETTER at "Åsted Norge" har publisert sin versjon av saken.Her kun 25 sekunder med del av skissert fremtidig film.——-Arild Enerud var blant én av ca. 20 000 tilskuere på Ullevål stadion onsdag 15. mai 1963. Sist sett på en restaurant, d'Angleterre, få hundre meter fra "Østbanen" i Oslo senere samme kveld. Deretter slutter dessverre alle spor fra nesbuen fra Brårud !

Posted by Nesinfo on Friday, January 14, 2022

Karsten Enerud sier til RB at han synes det er helt greit med en ny runde i offentligheten, i håpet om tips og en oppklaring.

– Jeg vil tro at dette er aller siste mulighet til at saken kan bli løst, sier han.

Broren, Arild Enerud, var en eventyrlysten ung mann. Som 15-åring dro han til sjøs, etter avsluttet skolegang ved framhaldsskolen på Årnes.

– Først var han dekksgutt, siden lettmatros, forteller Karsten Enerud til RB.

Han sier videre at Arild alltid kom godt overens med alle, og beskriver broren som aktiv og kjekk.

– Han så lyst på livet. At han skal ha begått selvmord kan vi utelukke, mener Karsten Enerud.

Romerikes Blad har også tidligere skrevet om saken.

I et tidligere intervju med avisa har han fortalt at storebroren en gang fikk et kjærlighetsbrev fra en kvinne. Etter at han ble borte, kom det nytt brev med spørsmål om hvorfor han ikke hadde svart henne.

Karsten Enerud frykter at noen tok livet av broren. 

Den siste som helt sikkert så Arild Enerud i live, var en ansatt på restaurant D’Angleterre i Oslo.

I vitneavhør skal han ha forklart at han så Arild da han hentet veska si i garderoben. Han virket ikke beruset av alkohol. Det skal ha vært en halv time etter midnatt. Veska med hans navn ble heller aldri funnet.

En kvinne fortalte at hun muligens hadde danset med 20-åringen på Rosekjeller’n, noen dager etter 15. mai.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

1 av 2 sier at de reiser mindre med bil på grunn av bompenger

Natascha Kampusch: – Jeg var sikker på at de ville komme og redde meg