Hjem Kjendisnytt Aris mor: – Det får være Märthas opplevelse

Aris mor: – Det får være Märthas opplevelse

Det vakte oppsikt da prinsesse Märtha Louise tidligere i vinter ga pressen skylden for Aris selvmord. Aris mor, Marianne Solberg Behn, deler ikke denne oppfatningen, og sier til Dagbladet at «det får være Märthas opplevelse».

I intervjuet med svensk TV tidligere i vinter sa prinsesse Märtha Louise at den hun er sammen med, alltid blir kritisert.

Hun hevder at det gikk inn på Behn, som høstet ros og terningkast 6 for debutboken i 1999, at han «aldri mer fikk god kritikk» på hverken bøker eller kunst da han var gift med henne.

Gir pressen skylden for Aris død

– Men har pressen ansvar for hans død?, spør programlederen ifølge VG.

– Det sa de selv også, til dels. Hans mentale helse gikk mye på det at han fikk tyn i media. Men jeg sier ikke at det var noen sin skyld. Det er jo alltid hvordan man tar ting, svarer prinsesse Märtha Louise.

Hun hevder videre:

– Pressen tok jo selvkritikk etter at han døde, på at man kanskje var litt drøye mot ham, og at han bare fikk kritikk og egentlig var en kjempefin person. Det sa de aldri når han var med meg. Da var han bare påfugl og arrogant.

Generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Reidun Kjelling Nybø, reagerer kraftig på prinsessens uttalelser. Hun understreker at prinsessen står fritt til å ha sterke meninger om norsk presse og kritisere mediedekning.

– Men hun må også regne med reaksjoner når hun går så langt som hun gjør i dette intervjuet. Slik jeg tolker henne, gir hun langt på vei norske medier skylden for at Ari Behn tok sitt liv. Det er dypt rystende, svært urettferdig og fullstendig udokumentert, sier Nybø til NRK og avviser samtidig at pressen har tatt selvkritikk på dette etter Behns død.

Les også: Märtha om Ari Behn, sorgen og barna

Aris mor: Jeg vil ikke gi noen skylden

I et større intervju Dagbladet har gjort med Aris mor, Marianne Solberg Behn, er hun klar på at hun ikke deler sin tidligere svigerdatters oppfatning om at pressen er ansvarlig for sønnens død:

– Det får være Märthas opplevelse. Det var nok mange bekker som førte til at Ari ga opp, men jeg vil ikke gi noen skylden – ikke pressen heller, sier Aris mor i intervjuet med Dagbladet.

For Marianne Solberg Behn er det viktig for å fortelle at Ari ikke var psykisk syk. Men rett og slett nedkjørt fysisk og psykisk etter to operasjoner som ga komplikasjoner. Et havarert ekteskap oppå det hele ble rett og slett for mye.

Les også: Marianne Behn om Ari: -Utmattelsen endte opp med en type ME

Solberg Behn hevder til avisa at det var ekteskapsbruddet med Märtha i 2018 som var starten på den nedadgående spiralen for Ari, og sier han savnet familien og at han helst ville tilbake til dem. Aris mor tror det ikke Märtha ønsket det.

Märtha sier at «Det er enhver mors rett å bevare minnet om sin sønn på den måten hun ønsker. Men jeg vil understreke at det viktige nå, er at vi står sammen som familie og ser framover og hjelper hverandre gjennom sorgen.»

Hun påpeker videre at de som foreldre og besteforeldre nå har et felles ansvar for å hegne om barna.

Det mørke kom snikende på

Det Aris mor sier om at den negative spiralen startet etter ekteskapsbruddet, er noe Aris gode venn, Per Heilmy, tidligere har kommentert i en dokumentarserie på NRK til minne om Ari.

«Etter bruddet med Märtha kom jo fortvilelsen, og det mørke sigende på. Og det var veldig vanskelig å snu den tankemåten», sier Per Heimly i denne serien.

Kunngjorde bruddet i 2016

Paret kunngjorde at de skulle skilles i 2016. Da hadde de vært gift i 14 år, og fått tre jenter sammen. I pressemeldingen, stod det følgende:

«Det er usigelig trist for oss begge å oppdage at veien videre ikke går sammen på den måten den pleide. Vi har som så mange andre vokst fra hverandre – til steder vi ikke lenger møtes som vi gjorde før. Det er forferdelig å oppleve at det ikke er noe mer vi kan gjøre. At vi har prøvd alt over lang tid, og at vi likevel ikke kan møtes der vi gjorde før, gjør det umulig for oss å fortsette.»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com