Hjem NyheterTruecrime Aristokrat ble hjernevasket av omstridt nigeriansk pastor – nå er hun på flukt med nyfødt baby og en voldtektsdømt kjæreste

Aristokrat ble hjernevasket av omstridt nigeriansk pastor – nå er hun på flukt med nyfødt baby og en voldtektsdømt kjæreste

Hvorfor paret med den nyfødte babyen plutselig holder seg skjult er et mysterium.

Constance Marten (35) kommer fra en av Storbritannias aristokratiske familier. Nå er hun på flukt med en nyfødt baby – og sin voldtektsdømte kjæreste.

Constance Marten og partneren Mark Gordon (48), som er en dømt seksualforbryter, forsvant for et par uker siden og er nå etterlyst av politiet. De har ikke blitt sett siden 5. januar, etter at bilen deres brøt sammen og tok fyr på motorveien M61. Den siste observasjonen av paret er da de gikk langs veien med sin nyfødte datter.

Ifølge Mirror har verken Constance Marten eller babyen fått helsetilsyn etter fødselen.

Marten selv kommer fra en velstående aristokratisk familie. Dronningmoren, altså kong Charles’ bestemor, var gudmor til Constance Martens bestemor. Kjæresten hennes, Mark Gordon, har ifølge Daily Mail sonet en 20 år lang fengselstraff i USA etter han brøt seg inn hos en ung kvinne, truet henne med kniv og voldtok henne. Constance Marten møtte Mark Gordon i 2016.

Mistet kontakt med venner og familie da hun møtte kjæresten

En familievennen Daily Mail har snakket med, tror Marten er under sterk påvirkning fra partneren sin. Da Martens familie fikk rede på Gordons bakgrunn som seksualforbryter prøvde de forgjeves å få henne til å droppe ham. Etter dette mistet familien nesten all kontakt med henne.

Til Mirror beskriver også en av vennene at de så mindre og mindre til hverandre da den voldtektsdømte kjæresten kom inn i bildet.

Ble hjernevasket av omstridt pastor

Da Marten begynte i den engelskspråklige nyhetskanalen Al Jazeera i 2012 skal hun ha planlagt å lage et TV-innslag om Joshua og teknikkene hans.

Daily Mail skriver at det ut fra LinkedIn-profilen som beskriver arbeidet hennes hos Al Jazeera også kan se ut som hun gjennomførte dette. «Her står det at hun la frem en idé til en dokumentar om en religiøs kult i Nigeria og sporet opp tidligere medlemmer av sekten, i Storbritannia, Nigeria, Ghana og Sør-Afrika, for å samle solid førstehåndsinformasjon.

Marten antydet også traumet hun hadde opplevd i Nigeria i et Facebook-innlegg i 2013. Hun kommenterte en blogg som beskriver opplevelsene til Beth som skrev om den langvarige psykologiske effekten av å tilbringe 18 måneder som en «disippel» av kirken. Beth beskrev dette som de verste opplevelsene i livet sitt.

Marten berømmet bloggen i innlegget sitt, datert 2. april 2013, da hun uttalte:

«Beth, TAKK!, Resultatet av å være involvert i en sekt har enorme effekter på en person når de rømmer.»

Var «disippel» i seks måneder

Constance Marten var en av «disiplene» til den kontroversielle nigeriansk predikanten T.B. Joshua. Hun bodde og jobbet for predikanten i rundt seks måneder. Familievennen sier at Marten skal ha virket traumatisert da hun kom tilbake til Storbritannia.

Predikanten Joshua døde i juni 2021. Læren hans har tiltrukket seg titusenvis av følgere, inkludert idrettsstjerner og toppolitikere fra Afrika og Latin-Amerika.

Pastoren ble beskrevet som «profeten» og var kjent for sine gjentatte påstander om at hans bønner kunne hjelpe med å helbrede syke gjennom Guds overnaturlige kraft som bringer helse.

– Hun endte opp med å bli en av disiplene hans i Nigeria. Jeg tror hun ble hjernevasket mens hun var der borte. Opplevelsen traumatiserte henne. Hun var ikke den samme personen da hun kom tilbake. Hun har alltid vært vill, men også glad, snill og livlig. Hun var dystrere da hun kom tilbake, og hun syntes ting var vanskelig. Hun fortalte oss aldri hva som egentlig skjedde. T. B. Joshua var en gudlignende skikkelse. Det var skummelt, og jeg tror det forandret henne. Det var en stor del av livet hennes, sier en av venninnene hennes til avisa.

Politiet tar saken på alvor

Kriminalsjef Lewis Basford ved London-politiet sier at saken er en kompleks etterforskning der politibetjenter å jobber døgnet rundt for å finne Constance Marten, Mark Gordon og babyen deres.

– Det er ingenting som tyder på at noen av dem har kommet til noen form for forsettlig skade. Vi må bare sørge for at de har det bra, spesielt babyen, og ikke trenger medisinsk hjelp for eventuelle underliggende problemer.

Paret kan befinne seg hvor som helst i Storbritannia. Familie og venner har bedt dem ta kontakt.

I videoen under deler faren sin hjerteskjærende appell:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com