Hjem Kjendisnytt Arnold Schwarzenegger ble oppdratt med jerndisiplin – slip påvirket det ham i papparollen

Arnold Schwarzenegger ble oppdratt med jerndisiplin – slip påvirket det ham i papparollen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Arnold Schwarzeneggers far, Gustav, brukte strenge og brutale metoder for å oppdra den unge Arnold. Det har påvirket Arnolds foreldrestil. Han har vekt på disiplin, men sier han er mildere og mer støttende som pappa og bestefar enn de rollemodellene han selv hadde i barndommen.

I selvbiografien «Total Recall» forteller Arnold Schwarzenegger om den strenge oppveksten. Mannen som senere ble Mr. Universe, verdensberømt skuespiller og guvernør i California, er født i Thal i etterkrigstidens Østerrike i 1947.

– Min fars svar på livet var disiplin, forteller han ifølge bokbloggeren Derek Sievers om faren sin, Gustav Schwarzenegger.

Barna måtte gjøre seg fortjent til frokost ved å ta sit-ups. Om ettermiddagen var det skolearbeid og oppgaver i huset, før faren sendte Arnold og broren til fotballtrening i all slags vær og uvær. Det nyttet ikke å spille dårlig, da vanket det reprimander.

Men det var ikke bare fysikken som skulle formes. Faren ville også trimme hodene til de to guttene sine, og kunne gjerne ta dem med til landsbyer i nærheten, enten for sightseeing eller lek. Når de kom hjem igjen måtte guttene i Schwarzenegger-familien skrive en rapport om dagen. Minst ti sider. De fikk rapportene sine tilbake med rødt blekk der det var stavet feil. Ordene de ikke klarte å skrive riktig måtte de så skrive på nytt, femti ganger.

Ønsket de seg noe, måtte de jobbe for det.

Faren var tynget av skyldfølelse

«Jeg følte aldri jeg var god nok, sterk nok eller smart nok. Han lot meg vite at det alltid var rom for forbedringer. Mange sønner ville nok bukket under av alle kravene hans, men disiplinen hans gled av meg, jeg klarte å vri det over til å bli «drive»», skriver han i boka.

Nylig delte Arnold Schwarzenegger en video på YouTube der han ifølge Insider beskriver hvordan faren følte seg som en taper etter å ha vært med i nazipartiet. Ifølge Arnold ble faren ødelagt av skyldfølelsen dette medførte.

Disiplin OG omsorg

Arnold Schwarzenegger som selv er far til fem barn, og i løpet av de siste årene også har blitt bestefar legger også vekt på disiplin, hardt arbeid, utdanning og sosialt ansvar. Men samtidig oppmuntrer han barna til å gjøre det de brenner for, og forbli ydmyke. Det skriver nettstedet Bright Side. Samlet sett reflekterer Arnolds foreldreskap hans egne erfaringer med å vokse opp under farens strenge disiplin, men Arnold har med langt mer fokus på balanse og omsorg.

Han har også diskutert foreldrerollen på datteren Katherines instagram-show, «BDA Baby» – som står for Before, Under og After Baby.

I BDA Baby beskriver Arnold seg som en «arbeidsleder». Han sier at hvis barna ikke redde opp sengene sine, kunne han kaste lakenene ut av vinduet. Han ville heller ikke la hushjelpene røre barnerommene… det at barna skulle slippe å lære seg å rydde rommet var for ham å gå for langt.

Familien var mot den politiske karrieren

I showet til datteren sier han ifølge underholdningsnettstedet TMZ at barna hans ble forvirret da han bestemte seg for å stille som guvernør i California. De elsket livet på filmsett.

Også eks-kona Maria Shriver, som kommer fra den legendariske Kennedy-familien, hadde noen tanker omkring det at barna skulle vokse opp i et politikerhjem. Hun hadde en intens motvilje mot politikk, og hun og Arnold ble enige om at familien ikke skulle bli brukt for å promotere hans politiske karriere.

Den avtalen klarte nok Arnold å holde. I et intervju med Essentially Sports beskriver datteren Katherine oppveksten som «veldig skjermet og privat». Og nettopp dette med å skjerme barna fra offentlighetens lys, er noe Katherine som selv er en offentlig person, er veldig bevisst på å ta med videre til sine barn.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com