Den svenske artisten Nanne Grönvall tar et oppgjør med utseendefikseringen i sosiale medier. Nå hylles hun for sin tordentale og bildet hun postet av seg selv uten sminke.

Nanne Grönvall er en svensk artist og skuespiller. Her i Norge er hun kanskje best kjent gjennom Eurovision Song Contest, eller Grand Prix, som vi liker å kalle det. Der har hun deltatt flere ganger, både som artist og låtskriver.

Nå blir Nanne hyllet for det usminkede bildet hun la ut på Instagram.

Take it or leave it

I posten skriver hun følgende:

LES OGSÅ
Kjære ektemann: Jeg er ikke lenger den personen du giftet deg med

«Det er et tema i sosiale medier at folk skal se pene ut. Så her kommer en 100% 56-årings usminkede bilde», skriver hun, og fortsetter:

«Har aldri skjønt hvorfor usminkede bilder av jenter eller av gutter som sminker seg, skal vekke så sterke følelser?! Jenter, akkurat som gutter, skal tørre å kjenne seg fine med eller uten sminke. Jeg har kroppshets og utseendepress langt opp i halsen. Man bestemmer selv, så jævlig enkelt er det! Nå ser jeg sånn ut. Sånn er det bare! Take it or leave it».

Jeg er så lei hetsen

Mange har kommentert på bildet, og hyller henne for å legge det ut. Til Aftonbladet, sier Nanne:

«Jeg la ut et bilde på Instagram forrige uke der jeg var fullstendig usminket, lyset var grusomt og jeg hadde mørke ringer under øynene, og skrev: «Sånn ser man ut når er 56 på sitt beste.» Jeg er så lei av den der hetsen.»

Har hatt utmattelsessyndrom

Nanne er for øvrig nettopp tilbake i rampelyset etter å ha vært sykemeldt i to år med utmattelsessyndrom.

«Jeg kan gråte i åtte timer i strekk, sove femten timer, våkne og gråte igjen», sier hun i TV4s Nyhetsmorgon.

Nanne er på bedringens vei, men må fortsatt ta det rolig for ikke å få en ny kollaps.

LES OGSÅ
Politimann beskriver hvorfor det er så viktig at foreldre legger bort mobiltelefonen

Vi synes det er flott at kjente personer belyser problemstillingen med utseendefiksering! Alle bestemmer selv hvordan de ønsker å se ut, vi trenger mer ‘take it or leave it’-holdninger!