Hjem Historier fra livet Arve oppdaget en lapp på bilen sin – Det finnes fremdeles ærlige sjeler der ute!

Arve oppdaget en lapp på bilen sin – Det finnes fremdeles ærlige sjeler der ute!

Arve Helle (45) er tidligere ordfører i Fjaler kommune. Nå jobber han i Førde. En dag han var ferdig på jobb kunne han skimte en lapp på frontruten da han nærmet seg bilen sin. 

Til TV2 forteller Arve at han lurte fælt på hva denne lappen var for noe. «Vi har jo ikke parkeringsbøter og slikt i Førde.»

Da han kom frem til bilen kunne han lese følgende på lappen:

Foto: Arve Helle

Mens Arve leste lappen, kom det en eldre kar løpende bort til han. Mannen som hadde skrevet lappen hadde ventet på en kaffebar like ved for å se om eieren av bilen dukket opp.

Mannen som er i 80-årene heter Roald Magnussen, han ville gjøre opp for seg. Selv skriver Arve på Facebook:

«Sjølv om det er kjedeleg å få ein skade på bilen så blei det nesten til ein opptur då eg oppdaga at det var ei usedvanleg samvitsfull sjel som hadde gjort det.
Då eg kom bort til bilen etter jobb i Førde i dag fann eg denne lappen. Eg sette meg inn i bilen og skulle til å køyre då det kom ein eldre kar gåande mot bilen.
Det viste seg å vere «syndaren» sjølv.
Han var frykteleg lei seg og hadde ikkje klart å køyre vidare sjølv om han la att lappen, men hadde i staden sett seg inn på ein kafé med utsikt til bilen for å sjå om eigaren kom.
Vi hadde ein hyggeleg prat og heldigvis er ikkje det noko store skade, så dette ordnar seg utan altfor store kostnadar.
Ein stor applaus til den samvitsfulle og hyggelege eldre førdianaren som viste med ord og handling at ærlege sjeler framleis finns!»

En stor takk til Roald Magnussen for hans ærlighet – vi trenger mer av dette! Del gjerne saken videre, den kan være et godt eksempel for mange av oss! 

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com