torsdag, april 9, 2020

Arve oppdaget en lapp på bilen sin – Det finnes fremdeles ærlige sjeler der ute!

Mest lest nå

Leonardo Dicaprio åpner lommeboken – donerer 125 millioner norske kroner til arbeidet mot coronakrisen

Verden stenger dørene og sammen kjemper vi mot coronaviruset. Denne kampen byr på store økonomiske utfordringer for mennesker over hele verden. Hollywood-stjernen Leonardo Dicaprio er...

Musikklegenden John Prine er død av korona

John Prine ble sendt til sykehuset med symptomer på korona i mars. Etter 13 dager på intensiven, døde han, 73 år gammel. Den amerikanske artisten...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Arve Helle (45) er tidligere ordfører i Fjaler kommune. Nå jobber han i Førde. En dag han var ferdig på jobb kunne han skimte en lapp på frontruten da han nærmet seg bilen sin. 

Til TV2 forteller Arve at han lurte fælt på hva denne lappen var for noe. «Vi har jo ikke parkeringsbøter og slikt i Førde.»

Da han kom frem til bilen kunne han lese følgende på lappen:

Foto: Arve Helle

Mens Arve leste lappen, kom det en eldre kar løpende bort til han. Mannen som hadde skrevet lappen hadde ventet på en kaffebar like ved for å se om eieren av bilen dukket opp.

Mannen som er i 80-årene heter Roald Magnussen, han ville gjøre opp for seg. Selv skriver Arve på Facebook:

«Sjølv om det er kjedeleg å få ein skade på bilen så blei det nesten til ein opptur då eg oppdaga at det var ei usedvanleg samvitsfull sjel som hadde gjort det.
Då eg kom bort til bilen etter jobb i Førde i dag fann eg denne lappen. Eg sette meg inn i bilen og skulle til å køyre då det kom ein eldre kar gåande mot bilen.
Det vIste seg å vere «syndaren» sjølv.
Han var frykteleg lei seg og hadde ikkje klart å køyre vidare sjølv om han la att lappen, men hadde i staden sett seg inn på ein kafé med utsikt til bilen for å sjå om eigaren kom.
Vi hadde ein hyggeleg prat og heldigvis er ikkje det noko store skade, så dette ordnar seg utan altfor store kostnadar.
Ein stor applaus til den samvitsfulle og hyggelege eldre førdianaren som viste med ord og handling at ærlege sjeler framleis finns!»

En stor takk til Roald Magnussen for hans ærlighet – vi trenger mer av dette! Del gjerne saken videre, den kan være et godt eksempel for mange av oss! 

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter