Forsiden Nyheter Ashton Kutcher forsvarer mennesker med Downs syndroms rett til å leve. Se...

Ashton Kutcher forsvarer mennesker med Downs syndroms rett til å leve. Se den sterke videoen

Ashton Kutcher postet en video på Facebook-siden sin der paralympic-utøver og skuespiller Frank Stephens snakket i kongressen i 2017. Stephens er født med Downs syndrom, og er en ivrig forkjemper og forsvarer for mennesker med syndromet.

Kutcher skrev over videoen: «Alles liv er like mye verdt». Så langt har videoen blitt delt over 100.000 ganger, og hundrevis av kommentarer har tikket inn. Mange er enig med Kutcher, men mange kritiserer han også for å være imot kvinnens rett til å velge selv. Det skriver Daily Wire.

Mitt liv er verdt å leve

Reklame

I videoen forteller Stephens at han er bekymret for trenden der mødre tar abort når tidlig ultralyd viser at fosteret har Downs syndrom.

«Jeg er ingen forsker. Likevel, ingen vet mer om å leve med Downs syndrom enn meg». Slik starter Stephens tale.

«Uansett hva dere lærer her i dag, husk dette: Jeg er en mann med Downs syndrom, og mitt liv er verdt å leve», fortsetter han, og kritiserer den manglende forskningen på Downs syndrom.

«Dessverre blir folk verden over fortalt at vi kanskje ikke trenger å forske på Downs syndrom. Noen mener tidlig ultralyd vil identifisere Downs syndrom og at disse svangerskapene bare vil bli avbrutt. Det er vanskelig for meg å sitte her og si disse ordene», sier han, tydelig berørt, og fortsetter:

LES OGSÅ
Politiet er oppgitt over publikum: -Mer opptatt av å filme enn å hjelpe
LES OGSÅ
Politiet er oppgitt over publikum: -Mer opptatt av å filme enn å hjelpe

“Jeg skjønner veldig godt at folk som fremmer denne løsningen, sier at folk som meg ikke burde eksistere. Det synet er dypt fordomsfullt og en utdatert idé om livet med Downs syndrom»

Ualminnelig glade mennesker

“Jeg syns ikke jeg skal trenge å rettferdiggjøre min eksistens. Men til dere som stiller spørsmål ved verdien til folk med Downs syndrom, vil jeg si tre ting: Først, vi er en medisinsk gave til samfunnet, en ressurs for medisinsk forskning på kreft, Alzheimers og immunologiske sykdommer. For det andre, vi er en ualminnelig kraftfull kilde til glede: En Harvard-basert studie viser at folk med Downs syndrom, og også deres foreldre og søsken, er gladere enn resten av samfunnet. Og glede er vel verdt noe? Til slutt, vi er kanarifuglen i kullgruven. Vi gir verden en sjanse til å tenke over det etiske ved å velge hvilke liv som bør få leve», sier Stephens og avslutter med en oppfordring:

«La oss finne svar, ikke endelige løsninger. La oss være Amerika. La målet vårt være å bli Alzheimers fri, ikke Downs syndrom fri».

Se Stephens tale i videoen nedenfor og DEL den gjerne videre!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Deilig rett med blomkål og andre godsaker – denne smelter på tungen

Blomkål er nydelig å bruke i matretter. Ikke bare er det godt, men også skikkelig sunt. Her skal du få en litt annerledes, men...

Politiet er oppgitt over publikum: -Mer opptatt av å filme enn å hjelpe

En kvinne i Stavanger lå på bakken med brukket ankel og sterke smerter. Publikum var mest opptatt av å filme. Politiet er ikke imponert. Etter melding...

Slåsskamp mellom russ på gresk ferieøy – Norsk mann siktet for drapsforsøk

En norsk tenåring skal være pågrepet og siktet for drapsforsøk på den greske ferieøya Ios. Pågripelsen skjedde etter en slåsskamp mellom to norske russ...

Ny studie viser at å være sammen med gode venner kan forlenge livet

Ser du etter den perfekte unnskyldning til å samle noen venner og nyte et godt glass med vin? Vel, da har vi nettopp hva...

Brannvesen fikk nok etter dødsulykke. Slik håndterte de forbipasserende som filmet ulykken

Etter en dødsulykke på A3-motorveien i Tyskland bestemte brannvesenet seg for å ta en ganske usedvanlig metode La det være sagt med det samme -...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT