Hjem Kjendisnytt Aslak Maurstad har vært på sykehus 18 ganger etter «Farmen Kjendis»-innspillingen

Aslak Maurstad har vært på sykehus 18 ganger etter «Farmen Kjendis»-innspillingen

Alt da skuespiller Aslak Maurstad kom med sekken sin og flyttet inn på farmen, var han redd sykdommen kunne gjøre oppholdet på kjendisgården til en kortvarig opplevelse.

– Jeg har en type leddgikt som heter Bekhterevs sykdom, så jeg hadde med meg noen medisiner i sprøyteform inn på gården, forteller Aslak til Her & Nå.

Aksial spondyloartritt, også Bekhterevs sykdom, er en sykdom som rammer ledd i bekkenet, ryggen, kroppens store ledd og senefester. Bekhterevs er ifølge helsenettstedet NHI.no en kronisk revmatisk betennelse. Ledd og sener i ryggen, bekkenet og brystkassen blir først og fremst angrepet. Kjeveledd, skuldre, hofter og knær kan også angripes. Mange får betennelser i senefester. Egil «Drillo» Olsen er en annen kjent person som har sykdommen.

– Min store bekymring var at jeg skulle komme inn på gården og få inflammasjon med en gang, men det er veldig bra at det ikke skjedde. Hvis jeg hadde måttet trekke meg på grunn av sykdom, hadde det vært ille, sier han til Her og Nå.

Han klarte å holder sykdommen i sjakk mens han var inne på gården. Men etter han kom ut har han, fra september til desember, vært på sykehuset 18 ganger.

– Det er ikke sikkert at det har noe med «Farmen» å gjøre, men jeg har aldri vært så mye på sykehus før som det jeg har vært etter at jeg var inne på gården. I perioder var jeg på sykehus én gang i uken, forteller han til ukebladet.

Når han får opphopninger av betennelsesvæske i et ledd må han rett inn på sykehus der de stikker seg inn i leddet, trekker ut betennelsesvæsken og sprøyter inn noe medisin.

Han forklarer at Bekhterevs er en sykdom man ikke vet årsaken til, og at det heller ikke finnes kur for den.

– Det er ikke farlig, men det gjør bare veldig vondt.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com