in

Asle holdt seieren hemmelig for absolutt alle

«Kompani Lauritzen: Tropp 1» har premiere på TV 2 og TV 2 Play 24. oktober. F.v. Daniel Pawa, Are Mundal Venås, Anna Green, Iris Lian, Asle Haddeland, Thor-Arne Reinertsen, Elisa Vagle, Amalie Anker, Magishan Umaguruparan, Marion Fransrud, Kristian Ødegård, Dag Otto Lauritzen. Bak på bilen: Julian Rassat og Julie Skjelvik. Foto: Matti Bernitz/TV 2.

Ikke engang foreldrene til Asle Haddeland fikk vite at han gikk seirende ut av Kompani Lauritzen.

Tidligere har Kompani Lauritzen vært stjernespekket. I årets sesong var det ikke en eneste kjendis med i troppen, men tolv unge voksne som sliter med overgangen til voksenlivet

Gjennom et militært regime preget av orden og disiplin må de unge rekruttene gjennom en rekke øvelser – der mestring, kameratskap og samhold står i fokus. Målet er at de skal lære å sette andre foran seg selv, erfare at man står sterkere sammen og få selvtilliten tilbake. 


Det siste oppdraget var ifølge TV2.no å ødelegge fiendens falske betakaroten for å sverte oberstens navn. Etter sabotasjeaksjonen ble deltakerne satt i par og fikk i oppgave å komme seg ut av fiendtlig territorium, og overbringe motgiften til obersten.

Det ble Elise Vagle (25) og Asle Haddeland (20) som kom først i mål og vant Kompani Lauritzen: Tropp 1.

– Det er en utrolig følelse. Jeg hadde virkelig ikke trodd at jeg skulle komme så langt som dette. Og plutselig komme til finalen, få en makker som Vagle, gå den lange stien opp her og kjenne på at vi hadde mer å gi – det ga meg en spesiell følelse som jeg nesten ikke kan beskrive, sier han til tv-kanalen.

Da han meldte seg på programmet var målet hans å bli en bedre versjon av seg selv. Haddeland medgir han har hatt litt lett for å gi opp. Han tror han har fått bevist for seg selv at om man står på og yter så går det normalt bra.

Men det at han stakk av med seieren, delte han ikke med noen. Hans nære og kjære måtte se det selv på TV. Og at han har blitt mer selvstendig er det ikke tvil om.

Haddeland er nå i gang med å spare nok penger slik at han kan flytte for seg selv og ta høyere utdanning.

– Sommeren 2024 skal jeg flytte ut. Jeg hadde flyttet nå hvis jeg hadde hatt pengene. Jeg vet ikke helt hvor ennå. Jeg har kikket på Kristiansand, men hvem vet? Men det jeg vet, er at det blir teknisk fagskole med fordypning i elkraft, sier han til TV 2.

LES OGSÅ: Disse kjendisrekruttene er klare for vårens «Kompani Lauritzen»

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Disse krypene kan komme til Norge

Kong Charles

Dyrevernere jubler: Kong Charles forbyr omstridt delikatesse