onsdag, juli 15, 2020

Astrid ble erklært uegnet til videregående på grunn av handikap – ble klassens ener

Mest lest nå

Disse bilistene fikk en opplevelse for livet

En ekstra oppmerksom bilist fikk øye på den voksne grizzlybjørnen og hennes tre bjørnunger i skogen like ved den travle bilveien,...

20-år gamle Astrid Siemens Lorenzen blir ofte undervurdert fordi hun har cerebral parese. Nå er hun en av Danmarks beste elever.

Den 20-år gamle jenta opplever stadig at mennesker undervurderer henne. På grunn av cerebral parese klarer hun ikke å styre musklene som hun vil, og må derfor sitte i rullestol. Hun forteller til danske BT at hun stadig opplever at folk ikke tror hun studerer eller jobber, de prater til henne gjennom hennes personlige assistent og klapper henne på hodet. Noe som naturligvis irriterer henne.

Astrid prater gjennom sin øyestyrte talemaskin, hun er også avhengig av rullestol og personlige assistenter, men det betyr ikke at hun er dum.


«Det er en disharmoni mellom antagelsene om meg og det faktum at jeg nå blir student. Opplevelsene mine viser at det finnes fordommer i samfunnet som gjør at mennesker med handikap blir undervurdert,» forteller hun til BT.

Hun forteller videre at de tingene hun opplever utelukkende er på grunn av handikappet.

«De tingene jeg opplever vil jo aldri tilfeldig fremmede gjøre mot en funksjonsfrisk person. Det er basert på fordommer, stigmatisering og uvitenhet.»

Ble frarådet gymnaset

Drømmen til Astrid er å studere. Hun måtte derfor fullføre dansk gymnasium, men det var det ikke alle som mente hun var i stand til. Utdannelseveilederen på ungdomskolen mente at Astrid var uegnet til gymnaset.

«Jeg ble erklært ikke utdannelsedyktig. Det kom som et sjokk på meg da jeg er sterk faglig. Så det må utelukkende vært på grunn av handikappet. Det var ikke i orden,» sier hun til avisen.

Men Astrid Siemens Lorenzen nektet å høre på den dystre dommen. Hun skulle fullføre gymnaset, og hun skulle studere. Men veien inn på et gymnas var ikke enkel. Hun søkte på flere gymnas, men opplevde å bli avvist på grunna av handikappet.

«Jeg husker det som at det var i går. De skeptiske blikkene, armene i kors og de kritiske spørsmålene. De trodde ikke på evnene mine. Det føltes som et knivstikk – uønsket, uventet og nesten ikke til å holde ut,» forteller Astrid.

Astrid ble avvist fra skoler på grunn av handikappet. Foto: Privat

Beste elev

Men Astrid ga seg aldri. Til slutt kom hun inn på Sønderborg Statsskole. Og det ble en solskinnshistorie. Nå er hun ferdig med gymnaset og klar som student.

Og for de som ikke trodde på henne:

Astrid ble klassens beste elev og gikk ut av gymnaset med et av de beste karaktersnittene i hele Danmark!

Selv håper Astrid at hennes historie kan hjelpe andre med handikap som møter den samme stigmatiseringen.

I går holdte jeg foredrag om vigtigheden af at etablere de rette #betingelser for #alternativkommunikation. Det er…

Publisert av Astrid Siemens Lorenzen Torsdag 28. november 2019

«Jeg har ventet lenge på denne dagen og blir helt sår i kinnene jeg smiler så mye. Det er et bevis på at med de rette betingelsene så kan man nå sine mål til tross for et handikap og andres fordommer,» sier Astrid.

Og til høsten, ja da blir Astrid student.

Vi hyller denne jenta og hennes pågangsmot! Hun er et viktig symbol og forbilde for alle som daglig møter de samme utfordringene og fordommene. Del historien hennes for å vise at alle kan skinne, bare de får en mulighet!

LES OGSÅ: Hun ble nektet skyss av taxisjåføren, fordi hun satt i rullestol – Da tok resten av taxikøen et tydelig standpunkt!

130,163FansLik
1,479FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter