Forsiden Kjendisnytt Astrid Uhrenholdt Jacobsen om brorens dødsfall – det var som å miste...

Astrid Uhrenholdt Jacobsen om brorens dødsfall – det var som å miste en del av seg selv

-

Langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen (32) mistet lillebroren sin i selvmord for fem år siden. Nå snakker hun om hvordan det var.

Astrid var gjest i Ida Fladens podkast «Ida med hjertet i hånden», på onsdag. Der beskriver hun forholdet til lillebroren som at de var som «knoll og tott», og at det var som å miste en del av seg selv da han ble borte.

Langrennsløperen var i OL i Sotsji da hun fikk beskjeden om brorens dødsfall. Hun sier beskjeden kom som lyn fra klar himmel.

Ville hjem fra OL

«På den dagen det skulle være åpningsseremoni, kom legen og sa at vi måtte ta en prat. Jeg hadde ikke i mine tanker at det var det som skulle komme da. Det klassiske er at noen har slitt veldig mye, og at det er en forhistorie, men det var ikke tilfellet her. Det er vanligere enn man skulle tro, dessverre», sier Astrid i podkasten.

Hun sier videre at hun egentlig ville hjem, men broren hadde vært så engasjert i hennes vei mot OL, og han ville så gjerne at hun skulle få det til der.

LES OGSÅ
Dronning Sonja er sykemeldt

Mange spørsmål

Hun forteller videre at hun satt igjen med mange spørsmål etter dødsfallet.

«Jeg har aldri vært sint, men. Det var vanskelig å akseptere og forstå først. På en måte følte jeg at det var litt meningsløst. Men det var også hans valg, og jeg kunne ikke gjort noe for at han ikke skulle ta det valget. Det har jeg klart å slå meg til ro med», sier hun, og legger til at noe av det vanskeligste, var at det var et eller annet broren slet med og hadde tanker om, som han ikke delte med henne.

Populært

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.