Denne saken skaper en storm av reaksjoner i Sverige.

I følge Friatider dopet en afghansk asylsøker en 13-år gammel skolejente. Da hun var bevistløs voldtok han henne på et offentlig toalett.Nå dømmes mannen som er i 20-årene til minstestraff og unngår utvisning fordi han etter sigende skal ha konvertert til kristendom og at det derfor ikke er trygt for han i Afghanistan.

Hendelsen fant sted 18 desember 2017 i Hallsberg i Sverige.

Friatider skriver at mannen traff jenta utenfor skolen hennes. Han presenterte seg som en 15-år gammel gutt før han skjenket jenta med øl og whiskey. Da jenta hadde drukket seg sanseløs full, tok han henne med seg til et offentlig toalett hvor voldtekten fant sted.

Gjerningsmannen ble filmet av overvåkingskamera på ICA i forbindelse med overgrepet. Foto: svensk politi

Minstestraff

SVT Nyheter skriver om dommen som nå har falt. Den afghanske mannen fikk en såkalt humanstraff. Han ble dømt til to års fengsel samt en bot på 145.000 svenske kroner. I følge Friatider er dette minstestraff for overgrep mot barn i Sverige.

Anklageren i saken mente at mannen burde utvises fra Sverige etter avtjent straff. Den afghanske mannen og hans forsvarer hevdet at på grunn av sin nå kristne tro ville han blitt steinet om han ble sendt til Afghanistan.

Dommen tok høyde for dette og mannen blir ikke utvist fra Sverige.

«Situasjonen i Afghanistan tilsier at man ikke kan være sikker på om det er trygt for mannen å bli sendt dit. Man kan ikke med sikkerhet si at han ikke vil bli utsatt for tortur og død. En utvisning kan derfor ikke gjennomføres,» skriver dommeren.

Saken skaper nå stor debatt i Sverige. Hva mener du utfallet av en slik handling burde vært?

Loading…