in

At Adam (12) tittet ut vinduet fra gutterommet sitt berget et liv

Foto: Privat

12 år gamle Adam var syk og lå hjemme på gutterommet sitt i Sandefjord. Det at han skulle lukke gardinene reddet et liv.

Fra vinduet på gutterommet sitt hjemme i Sandefjord har Adam utsikt til jernbaneskinnene. Når han skal trekke for gardinen ser han en person sitte i skinnegangen. Det er Sandefjords Blad som først har omtalt den dramatiske hendelsen.

12-åringen løper ned trappene og roper til moren, Maria, at det sitter en person på skinnegangen.


Moren forklarer at det var noen og jobbet på skinnegangen dagen før. Adam, som står og trer på seg skoa, står på sitt og er helt sikker på at dette ikke er en jernbanearbeider.

Han løper mot skinnegangen. Moren, som har sterke ryggsmerter, stikker først opp og sjekker fra et vindu i en av etasjene over. Og sønnen hennes har helt rett i observasjonen – dette er ikke jernbanearbeidere.

Maria løper etter sønnen sin de par hundre metrene nedover dit personen sitter i skinnegangen. I det hun nærmer seg forstår hun raskt at dette dreier seg om en selvmordskandidat. Hun får satt i gang en redningsaksjon.

Har verdens hyggeligste naboer, som kom på døra med godteri og diplom til Adam. 🥰1 stk utrolig stolt og fornøyd gutt❤️Tusen takk Johanne Louise og Arnt Wirgenes 🥰

Posted by Maria Hommelsgård-Vethe on Saturday, October 29, 2022

Sønnen blir sendt hjem, mens Maria er på stedet. Kun sekunder før toget skulle ankommet får politiet stanset det.

I etterkant har Adam har blitt preget av hendelsen. Han klarer ikke slutte å sjekke skinnegangen. Også Adams mor har blitt mer observant på hva som skjer på skinnegangen etter den dramatiske høstdagen da Adams observante blikk avverget en tragedie.

Familien håper aldri verken de selv eller noen andre opplever noe lignende – og at mennesker som har det vondt får hjelp til rett tid.

Mest av alt håper de at personen de hjalp, får oppfølging og støtte.

Nina Danielsen som leder selvmordsforebyggende arbeid i Leve, landsforeningen for etterlatte ved selvmord sier at mange er redde for å gjøre noe galt i slike situasjoner. Hun legger til at så lenge man ikke utsetter seg selv for fare, kan man bare gjøre godt.

– For mennesker som har det så vondt, kan man ikke som medmenneske gjøre situasjonen stort verre, sier hun til avisa.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

svein østvik

Svein Østvik: – Hvorfor tåler vi så dårlig at noen har et helt annet syn på ting?

prins harry

Harrys selvbiografi ventes å bli spikeren i kista for forsoning mellom de to brødrene