NRK-dramaet stakk av med den internasjonale Emmy-prisen i kategorien beste TV-film eller miniserie.
– Ufattelig! Jeg får lyst til å gjøre som Karsten Warholm: rive av meg skjorta og brøle høyt, sier serieskaper og regissør Alexander Eik.
Produksjonsselskapet Cinenord mottok prisen under Emmy-gallaen i New York natt til tirsdag norsk tid.
«Atlantic Crossing» konkurrerte mot den britiske serien «Des», brasillianske «Todas As Mulheres do Mundo» og «It’s Okay to Not Be Okay» fra Sør-Korea.
Vunnet flere priser
Det historiske dramaet, som ble vist på NRK høsten 2020, er inspirert av kronprinsesse Märthas liv og virke under andre verdenskrig.
– Det føles enormt tilfredsstillende at ni års innsats for å løfte «Atlantic Crossing» belønnes med den gjeveste utmerkelsen et tv-drama kan få, sier Eik.
Serien har tidligere vunnet Golden Bird Prize under Seoul International Drama Awards og deltok i hovedkonkurransen under tv-seriefestivalen Canneseries.
Den ble også vist på den amerikanske prestisjekanalen PBS Masterpiece og har blitt solgt til over 30 land.
Kongens svoger slaktet serien
Serien har også fått betydelig kritikk. En av de som var negative var Erling Lorentzen som var gift med prinsesse Ragnhild. Han kalte NRK-serien «Atlantic Crossing» direkte grotesk.
– For en som deltok i krigen, og i tillegg sto nær medlemmer av kongefamilien, som her portretteres på nærgående vis, er resultatet, med sine mange tendensiøse fremstillinger, blitt direkte grotesk, skriver kongens svoger, Erling Lorentzen, i en kronikk i Aftenposten der han reagerer på NRKs TV-drama Atlantic Crossing.
Serien omhandler kronprinsesse Märthas flukt til USA under andre verdenskrig, der et nært forhold til president Roosevelt gir henne mulighet til å påvirke krigens gang. Serien har utgitt seg for å være om da kronprinsesse Märtha, som er Lorentzens svigermor, endret historien under andre verdenskrig.