Hjem Kjendisnytt Atle Antonsen anmeldt for hatytringer

Atle Antonsen anmeldt for hatytringer

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den norsk-somaliske prisbelønte samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali (24) har anmeldt komiker Atle Antonsen (53) for hatytringer.

– Dette er en trist og ubehagelig sak, men siden det foreligger en politianmeldelse så vil det være uryddig av meg å kommentere noe rundt dette akkurat nå. Håper på forståelse for det, skriver Antonsen i en SMS til Dagbladet.

VG har vært i kontakt med Oslo-politiet, som bekrefter at de har mottatt en anmeldelse i forbindelse med en hendelse på Bar Boca i Oslo 23. oktober. Politiadvokat Marianne Aune skriver i en e-post at saken er kodet som «hatefulle ytringer» og «hensynsløs atferd».

Politiet sier videre at både fornærmede, mistenkte og vitner som var til stede er avhørt.

– Saken er ferdig etterforsket og ligger til påtalevurdering, skriver politiet videre ifølge VG.

I et Facebook-innlegg som er delt en rekke ganger, forteller Ali bakgrunnen for hvorfor hun anmelder.

Hun forteller at hun og venninna var på et utested for tre uker siden. De hadde først vært hjemme hos venninna til Ali og pratet og kost seg, slik gode venninner gjør. Etterpå gikk de nedover gaten, hånd i hånd og med lange smil, på vei til et utested der Ali ikke hadde vært før.

De to hadde en hyggelig kveld og satt og pratet, helt til de ble avbrutt. Av Atle Antonsen.

«I likhet med mange andre kjenner jeg ikke Antonsen personlig, men jeg kjenner til ham fra offentligheten. Fysisk har jeg møtt ham en gang, på Klassekampens sommerfest tidligere i år. Vi har vært venner på Facebook, og i 2018, da jeg ble hetset av Resett, fikk jeg en melding fra Antonsen hvor det blant annet sto: Stå virkelig på og ikke la deg dempe!», sier Ali viderere i innlegget.

Ali presiserer at hun ikke er fremmed for berusede menn, og ei heller berusede menn som snakker engelsk til henne.

Antonsen henvendte seg til henne på engelsk og Ali humret litt og svarte «æ kan norsk assa.»

Hun forteller videre at Antonsen på sekunder skifter ansikt, og går fra å være en smilende mann til en som skriker «shut the fuck up» til henne, slik at hun får spytteklysene hans i ansiktet.

«Jeg glemmer aldri kraften i stemmen, jeg glemmer aldri aggresjonen som kom ut av intet. Jeg forsøkte å rygge bakover, men vi satt mot veggen» skriver Ali i innlegget.

Hun forteller at Antonsen fortsatte å rope. Venninna hennes spør Antonsen hvorfor han skriker og oppfører seg som en «dust» mot Ali.

«Også henne ber han om å holde kjeft», skriver Ali som blir skremt av kroppsspråket og agressjonen.

Ali forsøker å roe situasjonen men Antonsen blir ikke roligere. Han krangler, og griper tak i armen til Ali som rev seg løs og prøver å glatte over situasjonen.

«Som en svart kvinne som ikke er fremmed for rasisme vet jeg på dette tidspunktet hva som kommer samtidig som jeg ikke vet. Her har jeg vært så mange ganger før samtidig som jeg aldri har vært her før. Antonsen ser meg rett i øynene og sier med foraktfullt mine: Du er for mørkhudet til å være her», skriver Ali videre i innlegget.   

Hun sier hun knapt tror det hun hører.

«Kanskje var det en mislykket vits, kanskje var det ren rasisme, kanskje mente han det ikke, uansett er det umulig for meg som en 24 år gammel svart kvinne å vite hva en 53 år gammel hvit berømthet prøver på. Intensjonen hans spiller likevel ingen rolle, for resultatet er det samme», sier Ali.

Han snur seg deretter mot tre, fremmede hvite menn ved nabobordet.

– Er dere ikke enige i at hun er for mørkhudet til å være her?, spør han dem ifølge Ali mens han peker mot henne.

Venner av Antonsen kommer til og roer ned situasjonen, men da Ali og venninna gjør seg klar for å gå lager Antonsen lager et nytt opptrinn. Komikeren Maria Stavang trer støttende til for Ali.

«Jeg blir gråtkvalt nå mens jeg skriver, for jeg husker hvor mye det der og da betydde for meg at noen andre enn min venninne støttet meg», skriver Ali.

Flere dager etter sendte Antonsen en melding til Ali på Facebook.

«Har erfart at jeg skylder deg en unnskyldning fra lørdag. Tankeløst å være komidust rundt så belastende ting», skrev han. «Jeg har antagelig blitt helt blind etter for mange år med fjasing rundt dette med Golden», skrev han. «Jeg unnskylder i hvert fall dypt hvis det endte med at jeg har såret deg.»

I innlegget sier hun at hun har valgt å politianmelde Antonsen. I starten turte hun ikke. Men hun har likevel valgt å gjøre det etter at venner har minnet henne på at dersom dette hadde hendt noen av dem så hadde Ali vært hun som hadde blitt med dem til politistasjonen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com