Hjem Nyheter Atle Antonsen–saken er henlagt

Atle Antonsen–saken er henlagt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den norsk-somaliske prisbelønte samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali (24) har anmeldt komiker Atle Antonsen (53) for hatytringer. Fredag kveld er det kjent at saken er henlagt.

Tidligere denne uka bekreftet Oslo-politiet at de hadde mottatt en anmeldelse i forbindelse med en hendelse på Bar Boca i Oslo 23. oktober.

Politiadvokat Marianne Aune skrev i en e-post til VG at saken var kodet som «hatefulle ytringer» og «hensynsløs atferd».

BAKGRUNN: Atle Antonsen anmeldt for hatytringer

Politiet sa videre at både fornærmede, mistenkte og vitner som var til stede er avhørt.

– Saken er ferdig etterforsket og ligger til påtalevurdering, skrev politiet videre ifølge VG.

Fredag kveld skriver TV 2 og flere andre medier at saken henlegges på bevisets stilling.

Politiet ville tiltale Antonsen etter straffelovens § 185, første ledd, den såkalte rasismeparagrafen. Statsadvokat Ingelin Hauge besluttet at saken henlegges.

Begge parter skal være orientert. TV 2 har forsøkt å få tak i både Antonsen og Jirde Ali fredag.

TV 2 har vært i kontakt med vært i kontakt med Hasti Hamidi, som har svart pressen på vegne av Ali. Hun ønsker ikke å kommentere henleggelsen.

– På Atles vegne ønsker jeg å formidle at det han er mest opptatt av nå, er at denne henleggelsen ikke medfører mer ubehag for Sumaya Jirde Ali enn det hun allerede har opplevd, sier Antonsens advokat Marianne Klausen til NTB fredag kveld.

At Antonsen sa «Du er for mørkhudet til å være her», mener Statsadvokaten det ikke hersker tvil om. Flere vitner var til stede og bekreftet hendelsen. Men om ytringen er kvalifisert krenkende, samt om handlingen er grovt uaktsom, avgjør vurdering av straffansvar.

Statsadvokaten vurderer at : «ytringen ikke er kvalifisert krenkende i den sammenhengen den er fremsatt.»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com