in ,

Åtte-åring skrev bok for hånd og plasserte på biblioteket – nå er det den mest utlånte

Skjermdump: YouTube

På ett bibliotek i Boise, Idaho, er det en årelang venteliste for én tittel. Du skulle tro de ville bestille et annet eksemplar, ikke sant? Vel, de kan ikke fordi, teknisk sett, har boken aldri blitt publisert.

Forfatteren er åtte år gamle Dillon Helbig som går i 2. klasse. Han skrev en 81 siders lang bok for hånd og illustrerte den vakkert, før han plasserte den sammen med de andre bøkene i barneavdelingen på det lokale biblioteket, Ada Community Library’s Hazel Branch.

Boken heter «The Adventures of Dillon Helbig’s Crismis» (Eventyrene i Dillon Helbigs jul, der jul er sjarmerende feilstavet). Bokens forfatter er oppgitt å være «Dillon His Self» (Dillom MegSjøl).

Da han var på biblioteket stakk han boken sin mellom noen andre bildebøker i hyllene. Der og da gikk det ubemerket hen … men det varte ikke lenge.

Da Dillon kom hjem, fortalte han mamma Susan om dagens bedrifter.

Susan var bekymret for at boken til Dillon ville bli kastet, og kontaktet biblioteket for å se om de hadde funnet den og ville ha den. Hun fikk en overraskelse.

Ikke bare hadde personalet funnet det, de syntes det var ganske eksepsjonelt og syntes at dette var et perfekt tillegg til samlingen deres.

Den fantastiske historien om Dillons jul inkluderer julenissen, eksplosiv juletrepynt, tidsreiser og en gigantisk kalkun.

– Dillon er en selvsikker fyr og en sjenerøs fyr. Han ønsket å dele historien, sa avdelingsleder Hartman til The Washington Post.

Han tror ikke dette er noe Dillon har gjort for å fremheve seg selv. Tvert i mot, tror han at Dillon har et oppriktig ønske om at andre skulle ha muligheten til å glede seg over historien hans.

Nå har boken fått en offisiell strekkode og etiketter på omslaget.

Kort tid etter at boken ble tatt inn i samlingen ble «The Adventures of Dillon Helbigs Crismis» så populær at den har fått en av de lengste ventelistene i bibliotekets historie.

Og Dillon hviler ikke på laurbærene. Til USA TODAY forteller han at han allerede jobber med neste tittel:

– Den handler om et jakkespisende skap, avslører den kreative åtteåringen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Lokale tenåringer bygget busskur til femåring i rullestol – så han skulle slippe å stå ute i uværet når han venter på skolebussen

Dagfinn Enerly

Da fotballspiller Dagfinn Enerly ble lam, fryktet han at kona skulle forlate han