Hjem Familie Åtte komplimenter å gi jenter som ikke går på utseendet

Åtte komplimenter å gi jenter som ikke går på utseendet

Har du noen gang tenkt over komplimentene du har fått? Hvis du fikk dem i forbindelse med jobben din, kan det ha vært på grunn av innsatsen og ferdighetene du la ned i et nylig prosjekt. Komplimenter om utseendet kan imidlertid fort føltes litt «grunnere». Og det er en kjensgjerning av jenter og kvinner ofte blir komplimentert nettopp for utseendet sitt.

Selv om vi har kommet langt med å erkjenne det faktum at kvinner kommer i alle former og størrelser, bruker mange fortsatt utseende som en måte å kategorisere individer på. Det er ikke engang sikkert du tenker over det, men atferd som dette kan være ekstremt skadelig for barn.

Ifølge nettstedet Little Things rapporterer  Working Mother at fra en jente er 8 år til hun blir 14 år, faller selvtilliten med 30  prosent.

Det viser at voksne har en viktig rolle i å bygge oppunder selvtilliten til jentene, ved å også være flinke å gi komplimenter som ikke har noe med utseende å gjøre. Jenter trenger å vite at de blir verdsatt for så mye mer enn hvordan de ser ut.

Little Things har derfor listet opp flotte komplimenter å gi jenter og unge kvinner for å minne dem på at de er langt mer enn utseendet sitt:

1. Du ser alltid det positive i ting

Jenter som er positive fortjener litt anerkjennelse. Å komplimentere positiv tenkning vil vise at hennes ord og handlinger betyr noe.

2. Du er en av de sterkeste jentene jeg kjenner

Styrke er mer enn fysisk – det er også mentalt. Jenter som er mentalt sterke takler livets nedturer. Det å gi jentene komplimenter på dette erkjenner også de vanskelighetene en hun har måttet stå i. Og det å minne om styrken hennes i ung alder, vil oppmuntre henne til aldri å slutte å kjempe.

3. Du er flink til å ta vare på gode vennskap

Vi vet alle at vennskap kommer og går når vi blir eldre. Bare 1 prosent av vennskapene vi knytter i syvende klasse er fortsatt intakt etter fem år. Det å fortelle en jente i tidlig alder at du setter pris på måten hun holder kontakten med vennene sine, erkjenner både innsatsen hennes og det faktum at hun er en god venn.

4. Det ville ikke vært en familiefest uten deg

Dette komplimentet sier til en niese eller yngre kusine at hun er like viktig som de voksne i rommet. Alle setter pris på å føle seg velkommen og inkludert, spesielt i store sammenkomster der det kanskje ikke er så mange andre barn.

5. Jenter som deg forandrer verden

Det er en god følelse å vite at noen der ute tror du gjør en forskjell. Når noen forteller en jente at hun er i stand til å utgjøre en reell forskjell, vil hun ha mer tillit til sin egen evne til å gjøre nettopp det.

6. Du er snill

Vennlighet er en fantastisk egenskap. Som et kompliment viser det at du føler deg komfortabel med noen, og at du setter pris på det faktum at hun er så kjærlig og omsorgsfull mot andre.

7. Du er smart

Å være smart er en av de mest verdsatte egenskapene av alle. Smarte kvinner gjør store endringer i verden, og ved å la noen få vite at de er over gjennomsnittet intelligent vil det bidra til en følelse av å være sterk.

Forteller du tenåringsdatteren din at hun er smart, viser det at du har tro på hennes beslutningsevner.

8. Selv når det er tøft, klarer du deg alltid

Barn har mange ting de skal takle i disse dager. Så når de er flinke å hele tiden oppfylle de forpliktelsene de har, selv om det bare dreier seg om å gjøre oppgavene de skal og lese leksene sine, er dette en fin klapp på skulderen for dem.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com