Forsiden Helse 8 tegn på at kroppen din trenger magnesium

8 tegn på at kroppen din trenger magnesium

Det finnes så mange forskjellige vitaminer og mineraler at det tidvis kan være vanskelig å vite helt presis hva kroppen mangler. De fleste av oss er så vant til å spise de samme matrettene hver uke at vi ikke lenger legger merke til hva de inneholder eller mangler. Noe som igjen påvirker kroppene våre.

Eksempelvis er det mange som går rundt og mangler proteiner eller jern uten å vite om det – noe som påvirker helsen.  Det samme gjelder magnesium. Et friskt menneske trenger mellom 300 og 450 mg magnesium daglig, og der magnesiuminntaket på begynnelsen av 1900-tallet var så høyt som 1250 mg om dagen, er vi nå nede i under 250 mg!

Derfor er det viktig å lytte til kroppens signaler, slik at man så tidlig som mulig kan oppdage hvis man skulle mangle magnesium. Her er åtte tegn på at kroppen din sannsynligvis mangler magnesium

1. Muskelkramper

Muskelkramper er smertefulle, spesielt hvis man får dem om natten

En undersøkelse utført av National Library of Medicine viser at man kan forhindre muskelkramper helt eller delvis ved å tilføre kroppen magnesium. Enten via mat eller som kosttilskudd. Dette gjelder spesielt for kvinner under graviditet.

2. Høyt blodtrykk

Høyt blodtrykk er en indikasjon på at hjertet arbeider for hardt.

I følge en studie utført av American Heart Association ble det påvist at pasienter som inntok magnesiumtilskudd fikk lavere blodtrykk enn pasienter som ikke gjorde det.

3. Forstoppelse

Magnesiumtilskudd kan ha innvirkning på forstoppelse.

Magnesium tiltrekker seg væske i tynntarmen, noe som igjen øker den naturlige væskemengden. Dette gjør at avføringen blir mindre kompakt og tørr, samtidig som det stimulerer tarmbevegelsene slik at innholdet beveger seg ned til endetarmen.

4. Angst

Angst er svært ubehagelig – det vet alle som lider av det.

LES OGSÅ
5 tips til hvordan du effektivt kan fjerne inngrodde hår

Det amerikanske tidsskriftet Psychology Today har gjort en undersøkelse som viser at stresshormonene som kan forårsake angst heller «konsentrerer» seg om magnesium, dersom dette er tilstede.

LES OGSÅ
Hunder slaktes for å bli festivalmat

5. Uregelmessig puls

Magnesium stabiliserer hjertet slik at det bidrar til regelmessig puls. Mange apotek foreslår magnesiumtilskudd for å regulere hjerterytmen. Det skriver Peoples Pharmacy i en artikkel.

Vær imidlertid oppmerksom på at uregelmessig puls eller hjerteslag kan ha andre årsaker enn magnesiummangel, så her anbefales en legeundersøkelse før du prøver magnesiumtilskudd.

6. Søvnproblemer

Det kan være mange grunner til du ikke får sove, men en amerikansk undersøkelse viser at personer som inntok magnesiumtilskudd et par timer før de la seg, hadde lettere for å sovne og sov bedre enn de som ikke gjorde det.

7. Sugen på sjokolade

Å ha lyst på sjokolade er ikke ensbetydende med mangel på magnesium, men det kan bidra til det. Sjokolade inneholder magnesium, så får du lyst på sjokolade kan det være kroppens måte å fortelle deg at den mangler det på.

8. Du tar medisiner

De færreste av oss leser hva som faktisk står på innholdsdeklarasjonen på medisinene vi tar, og det finnes faktisk medisiner hvis bivirkninger er mangel på magnesium.

Dette gjelder spesielt enkelte antibiotika, noen prevensjonsmidler, astmamedisiner og medisiner som tas i forbindelse med forskjellige hjerteproblemer.

Hva bør man spise for å få nok magnesium?

Er du engstelig for at du får for lite magnesium er det heldigvis enkelt å endre dette bare ved å spise litt annerledes. Næringsmidler som cashewnøtter, erter og tofu er gode kilder til magnesium, det samme med bananer og mørk sjokolade.

Del gjerne denne artikkelen hvis du tror det er flere som kan ha glede av den. Magnesium er viktig for alle.

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

Mest lest nå

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv. Ifølge den britiske avisen Independent blir...

Alexander Rybak: «Jeg er konstant redd for å leve»

Alexander Rybak har hatt en del utfordringer med sykdom det siste året. Nå deler han en tekst på Instagram, som får fansen til å...

Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Barna var på SFO da de spiste av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter. Barna ble så dårlige at de...

Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

Flere helsesøstre har ropt varsku om foreldres mobilbruk. De mener at barn kan bli skadelidende av foreldres manglende tilstedeværelse. Nå henger forskere seg på. Amerikanske...

Nytt bilde av Elvis Presleys barnebarn får folk til å steile

Elvis datter, Lisa Marie Presley, skaper overskrifter etter at hun la ut et bilde av sine fire barn. Fansen blir helt lamslått over hvordan...