fredag, desember 13, 2019
Helse 8 tegn på at kroppen din trenger magnesium

8 tegn på at kroppen din trenger magnesium

-

Det finnes så mange forskjellige vitaminer og mineraler at det tidvis kan være vanskelig å vite helt presis hva kroppen mangler. De fleste av oss er så vant til å spise de samme matrettene hver uke at vi ikke lenger legger merke til hva de inneholder eller mangler. Noe som igjen påvirker kroppene våre.

Eksempelvis er det mange som går rundt og mangler proteiner eller jern uten å vite om det – noe som påvirker helsen.  Det samme gjelder magnesium. Et friskt menneske trenger mellom 300 og 450 mg magnesium daglig, og der magnesiuminntaket på begynnelsen av 1900-tallet var så høyt som 1250 mg om dagen, er vi nå nede i under 250 mg!

Derfor er det viktig å lytte til kroppens signaler, slik at man så tidlig som mulig kan oppdage hvis man skulle mangle magnesium. Her er åtte tegn på at kroppen din sannsynligvis mangler magnesium

1. Muskelkramper

Muskelkramper er smertefulle, spesielt hvis man får dem om natten

En undersøkelse utført av National Library of Medicine viser at man kan forhindre muskelkramper helt eller delvis ved å tilføre kroppen magnesium. Enten via mat eller som kosttilskudd. Dette gjelder spesielt for kvinner under graviditet.

2. Høyt blodtrykk

Høyt blodtrykk er en indikasjon på at hjertet arbeider for hardt.

I følge en studie utført av American Heart Association ble det påvist at pasienter som inntok magnesiumtilskudd fikk lavere blodtrykk enn pasienter som ikke gjorde det.

3. Forstoppelse

Magnesiumtilskudd kan ha innvirkning på forstoppelse.

Magnesium tiltrekker seg væske i tynntarmen, noe som igjen øker den naturlige væskemengden. Dette gjør at avføringen blir mindre kompakt og tørr, samtidig som det stimulerer tarmbevegelsene slik at innholdet beveger seg ned til endetarmen.

4. Angst

Angst er svært ubehagelig – det vet alle som lider av det.

Det amerikanske tidsskriftet Psychology Today har gjort en undersøkelse som viser at stresshormonene som kan forårsake angst heller «konsentrerer» seg om magnesium, dersom dette er tilstede.

5. Uregelmessig puls

Magnesium stabiliserer hjertet slik at det bidrar til regelmessig puls. Mange apotek foreslår magnesiumtilskudd for å regulere hjerterytmen. Det skriver Peoples Pharmacy i en artikkel.

Vær imidlertid oppmerksom på at uregelmessig puls eller hjerteslag kan ha andre årsaker enn magnesiummangel, så her anbefales en legeundersøkelse før du prøver magnesiumtilskudd.

6. Søvnproblemer

Det kan være mange grunner til du ikke får sove, men en amerikansk undersøkelse viser at personer som inntok magnesiumtilskudd et par timer før de la seg, hadde lettere for å sovne og sov bedre enn de som ikke gjorde det.

7. Sugen på sjokolade

Å ha lyst på sjokolade er ikke ensbetydende med mangel på magnesium, men det kan bidra til det. Sjokolade inneholder magnesium, så får du lyst på sjokolade kan det være kroppens måte å fortelle deg at den mangler det på.

8. Du tar medisiner

De færreste av oss leser hva som faktisk står på innholdsdeklarasjonen på medisinene vi tar, og det finnes faktisk medisiner hvis bivirkninger er mangel på magnesium.

Dette gjelder spesielt enkelte antibiotika, noen prevensjonsmidler, astmamedisiner og medisiner som tas i forbindelse med forskjellige hjerteproblemer.

Hva bør man spise for å få nok magnesium?

Er du engstelig for at du får for lite magnesium er det heldigvis enkelt å endre dette bare ved å spise litt annerledes. Næringsmidler som cashewnøtter, erter og tofu er gode kilder til magnesium, det samme med bananer og mørk sjokolade.

Del gjerne denne artikkelen hvis du tror det er flere som kan ha glede av den. Magnesium er viktig for alle.

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Oppfordrer folk til å demonstrere mot NAV på søndag

"Ja, jeg er en NAV-er, på AAP, og langt fra stolt av det." Slik begynner Ole Johan protesten sin på Facebook. Nå har han...

Hunden har stått i kjetting hele livet sitt. Se den fantastiske reaksjonen når den får se havet for første gang

Schæferhunden Herschel har stått fastbundet og forsømt i en bakgård hele det fem år lange livet sitt. Tennene hans er helt nedslitt etter at...

Dansen til de norske marinerekruttene blir sett over hele verden

Dansen til de norske marinerekruttene tar igjen av på nettet.  Det var under en avslutning for marinerekruttene på Madla i Stavanger at rekruttene valgte en...