tirsdag, februar 18, 2020
Inspirerende Australsk lege avbrøt ferien for å redde guttene i...

Australsk lege avbrøt ferien for å redde guttene i grotten. Nå hylles han for innsatsen

-

Det er vel ingen som ikke har fått med seg den dramatiske redningsaksjonen som har pågått i Thailand de siste ukene, hvor 12 unge fotballspillere og treneren deres satt innesperret i en grotte i flere uker før de ble reddet.

Det var etter at de gikk inn i grotten den 23. juni de ble innesperret etter et regnskyll som oversvømmet grottegangene, og det gikk en drøy uke før de ble funnet av redningsdykkere. Det ble hurtig etablert en stor redningsaksjon for å få dem ut, en aksjon som dessverre kostet en av redningsmannskapene livet.

En av de som hadde stor betydning for det positive utfallet for de innesperrede guttene var den australske legen og dykkeren Richard Harris, som tilfeldigvis befant seg på ferie i Thailand da hendelsen oppsto.

Richard som opprinnelig kommer fra Adeleide i Australia var som sagt på ferie i Thailand da han tilfeldigvis så nyheten om guttene som satt fast i grotten. Han var derfor klar til å reise opp til grottekomplekset på svært kort varsel da han ble bedt om det. Richard er nemlig kjent som en svært habil og rutinert redningsdykker, og i kombinasjon av hans yrke som lege ville han kunne yte uvurderlig hjelp i arbeidet.

Selvfølgelig stilte Richard opp. Han avbrøt ferien, dro til grotten og var en av de første som kom i kontakt med de savnede guttene etter at de ble funnet.

Vel fremme hos guttene sjekket han helsetilstanden deres, og ble hos dem i tre døgn og gjorde vurderingen på hvem som burde reddes ut først. Han prioriterte de svakeste.

Foto: Facebook/Eduardo Faria Caetano

Richard Harris ble igjen helt til sist, og trakk seg ikke ut av grotten før alle guttene og treneren var vel ute og i trygghet igjen.

Dessverre ble gleden kortvarig for Richards del, for ikke lenge etter den dramatiske redningsaksjonen var over fikk han beskjed om at hans far var død.

Da Richard Harris i sin tid bestemte seg for å bli lege var det nettopp for å helbrede syke og redde liv. Han hadde nok ikke sett for seg at det skulle skje på denne måten.

I våre øyne er han en ekte helt som fortjener all den heder og ære han nå mottar. Del og lik hvis du er enig!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Lille Freya ble født alt for tidlig – smilet til den premature babyen har rørt tusenvis

Det å skulle ta imot et barn som fødes for tidlig er nok en angstfull opplevelse for de fleste foreldre. Spørsmålene er sannsynligvis mange,...

Den fire år gamle gutten overtaler familien sin til å adoptere en hjemløs, gammel mann

Fireåringen gikk den samme ruten til og fra barnehagen sammen med mammaen sin hver eneste dag. Og hver dag gikk de forbi en eldre,...

Slik gikk det med Angelina Jordan i finalen av «America’s Got Talent: The Champions»

Etter at Angelina Jordan gikk videre i «America’s Got Talent» har hun vært på "alles lepper". I natt ble resultatene av finalen avslørt.   14-år...