Forsiden Inspirerende Australsk lege avbrøt ferien for å redde guttene i grotten. Nå hylles...

Australsk lege avbrøt ferien for å redde guttene i grotten. Nå hylles han for innsatsen

Det er vel ingen som ikke har fått med seg den dramatiske redningsaksjonen som har pågått i Thailand de siste ukene, hvor 12 unge fotballspillere og treneren deres satt innesperret i en grotte i flere uker før de ble reddet.

Det var etter at de gikk inn i grotten den 23. juni de ble innesperret etter et regnskyll som oversvømmet grottegangene, og det gikk en drøy uke før de ble funnet av redningsdykkere. Det ble hurtig etablert en stor redningsaksjon for å få dem ut, en aksjon som dessverre kostet en av redningsmannskapene livet.

En av de som hadde stor betydning for det positive utfallet for de innesperrede guttene var den australske legen og dykkeren Richard Harris, som tilfeldigvis befant seg på ferie i Thailand da hendelsen oppsto.

Richard som opprinnelig kommer fra Adeleide i Australia var som sagt på ferie i Thailand da han tilfeldigvis så nyheten om guttene som satt fast i grotten. Han var derfor klar til å reise opp til grottekomplekset på svært kort varsel da han ble bedt om det. Richard er nemlig kjent som en svært habil og rutinert redningsdykker, og i kombinasjon av hans yrke som lege ville han kunne yte uvurderlig hjelp i arbeidet.

LES OGSÅ
Fikk nærkontakt med ulv. Filmet hendelsen
LES OGSÅ
Politikeren skrudde på kattefilteret ved et uhell under livesteam

Selvfølgelig stilte Richard opp. Han avbrøt ferien, dro til grotten og var en av de første som kom i kontakt med de savnede guttene etter at de ble funnet.

Vel fremme hos guttene sjekket han helsetilstanden deres, og ble hos dem i tre døgn og gjorde vurderingen på hvem som burde reddes ut først. Han prioriterte de svakeste.

Foto: Facebook/Eduardo Faria Caetano

Richard Harris ble igjen helt til sist, og trakk seg ikke ut av grotten før alle guttene og treneren var vel ute og i trygghet igjen.

Dessverre ble gleden kortvarig for Richards del, for ikke lenge etter den dramatiske redningsaksjonen var over fikk han beskjed om at hans far var død.

Da Richard Harris i sin tid bestemte seg for å bli lege var det nettopp for å helbrede syke og redde liv. Han hadde nok ikke sett for seg at det skulle skje på denne måten.

I våre øyne er han en ekte helt som fortjener all den heder og ære han nå mottar. Del og lik hvis du er enig!

Dan Åsen Hansen
Dan har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2017. Skribent med lang erfaring innenfor faget. Jobber også som pressefotograf.

Mest lest nå

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv. Ifølge den britiske avisen Independent blir...

Alexander Rybak: «Jeg er konstant redd for å leve»

Alexander Rybak har hatt en del utfordringer med sykdom det siste året. Nå deler han en tekst på Instagram, som får fansen til å...

Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Barna var på SFO da de spiste av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter. Barna ble så dårlige at de...

Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

Flere helsesøstre har ropt varsku om foreldres mobilbruk. De mener at barn kan bli skadelidende av foreldres manglende tilstedeværelse. Nå henger forskere seg på. Amerikanske...

Nytt bilde av Elvis Presleys barnebarn får folk til å steile

Elvis datter, Lisa Marie Presley, skaper overskrifter etter at hun la ut et bilde av sine fire barn. Fansen blir helt lamslått over hvordan...