Hjem Nyheter Autistisk jente (12) tør ikke gå på skolen: Fikk bank av tenåringer i parken til hun mistet bevisstheten

Autistisk jente (12) tør ikke gå på skolen: Fikk bank av tenåringer i parken til hun mistet bevisstheten

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den da 12 år gamle Abbie skulle møte en venn i parken. En annen jente dukket opp, og banket opp den autistiske jenta til hun mistet bevisstheten.

Abbie hadde avtalt å møte en venn fra skolen i en park en tirsdag i oktober. Da hun kom ble hun overfalt av en annen jente, mens en gruppe på 10 ungdommer filmet angrepet på telefonene sine.

Abbie ble slått flere ganger i ansiktet, og deretter slått rett i bakken. Angrepet fortsatte mens Abbie lå nede. 12-åringen fikk flere spark mot hodet og ble liggende igjen dekket av blod.

Moren hennes, Angela, fikk en litt dårlig følelse da datteren ikke svarte på en tekstmelding. Hun fikk kort etter en telefon fra Abbie og hørte en jente som skrek navnet hennes i bakgrunnen før samtalen ble avbrutt.

SHARE SHAREWHY DONT THEY CARE!!!!😪I just don’t get this, Abbie doesn’t get this, we both feel like those that set…

Posted by Angela Jarvis Hughes on Saturday, October 15, 2022

Dermed dro Angela seg ut for å se etter Abbie. Da hun ikke fant henne gikk hun hjem igjen. Utenfor huset treffer hun moren til Abbies venn. Angela blir advart om at det ikke var noe pent syn som ventet: Abbie lå i baksetet i bilen til vennens mor, hun var dekket av blod og gled inn og ut av bevissthet.

Jenta kunne ikke engang snakke.

– Hun hadde en kul på hodet som jeg fortsatt knapt den dag i dag kan fatte var ekte fordi den var så stor. Hun så fullstendig deformert ut, sier Angela til  Daily Record.

Angela kjørte datteren til barnesykehuset hvor hun ble lagt inn, og ble i to dager. Hun hadde et dypt kutt i hodet som måtte limes sammen, og de mange smertefulle blåmerkene dekket hodet og ansiktet.

– Da jeg kom til sykehuset gikk jeg inn i overlevelsesmodus. Legen trakk meg til side og sa at de måtte sjekke om hodeskallen hennes var brukket, sier Angela til Glasgow Live.

Hun forteller at hun ikke engang kunne røre datteren, fordi hun hadde så voldsomme smerter.

Politiet har tatt en 13 år gammel jente for det brutale overfallet. Hun må møte i retten, og vil trolig slippe ungdomsfengsel såfremt hun holder seg unna offeret i saken.

Abbie som nå har fylt 13 har ikke vært tilbake på skolen etter overfallet. Hun er livredd for å gå ut av huset.

Moren hennes sier til the Mirror at familien nå vurderer hjemmeundervisning, både for Abbie og hennes 15 år gamle bror Ethan, som har Aspergers syndrom.

– Livet hennes har endret seg totalt. Selv når vi gikk til butikkene tok hun tak i armen min og sa «mamma, ikke gå fra meg», forteller Angela.

Angela la til at Abbie hadde slitt med autismen før angrepet, men med hjelp fra helsevesen bygget hun opp selvtilliten og hadde begynt å få litt venner på skolen.

– Det må være Abbies avgjørelse om hun vil ha hjemmeundervisning. Hun vil gjerne gå på skolen, fordi hun liker å være sammen med vennene sine, men hun er redd, så jeg overlater avgjørelsen til henne, sier moren.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com