Hjem Historier fra livet Autistisk jente på 12 ble voldtatt – tok livet sitt da politiet frarådet henne å anmelde saken. To uker etter begravelsen ble graven hennes vandalisert

Autistisk jente på 12 ble voldtatt – tok livet sitt da politiet frarådet henne å anmelde saken. To uker etter begravelsen ble graven hennes vandalisert

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Et 12 år gammelt voldtektsoffer tok sitt eget liv etter at politiet kom hjem til henne og frarådet henne fra å ta anmelde. Dette hevder familien hennes, som sitter knust tilbake.

Semina Halliwell, fra Southport i Storbritannia fortalte moren Rachen at hun ble voldtatt av en eldre gutt. Den tolv år gamle jenta som hadde autisme brøt sammen da hun fortalte om den forferdelige hendelsen.

Familien hennes sier ifølge den britiske avisen The Telegraph at politiet skal ha sagt til jenta at hun ikke ville «ha dette hengende over seg», siden saken «ikke ville komme opp for retten før om 18 -24 måneder».

De forteller videre at Semina følte hun var til bry for politiet, og hun lot være å anmelde forholdet på en navngitt eldre gutt.

Familien sier til Sky News at politiet ikke informerte Seminas skole om den rapporterte voldtekten, til tross for forsikringer om at hun ville bli beskyttet der. Dette medførte at hun ble tvunget til å bli hjemme da ingen passet på at den antatte gjerningsmannen ikke kunne komme i kontakt med henne.

Etter det første møtet med politiet ble Semina og familien hennes – inkludert et søsken – ofre for en målrettet mobbekampanje, vitneskremming og flere voldelige overgrep som familien mener ble begått av omgangskretsen til den påståtte gjerningsmannen. Familien sier at politiet heller ikke klarte å etterforske denne saken.

– De sa at alle som gikk til politiet ville få hodet sparket inn. Og det var akkurat det som skjedde. Semina ble banket opp tre ganger og filmet. Søskenet hennes ble også banket opp på skolen, sier mamma Rachel til Sky New.

I kjølvannet av disse hendelsene ble det tatt ut tiltale mot to jenter som hadde angrepet Serina. Men familien mener det er flere hendelser som ikke ble ordentlig etterforsket.

Sky News forteller at også Rachel ble dømt for et angrep kort tid etter at Semina navnga gutten. Av juridiske årsaker kan ikke mediene identifisere offeret.

Overdose

Tre måneder etter Semina første gang ville anmelde gutten var politiet hjemme hos Semina og familiens hennes for et nytt avhør. Da reiste Semina seg og sa «Jeg har fått nok av dette», før hun gikk opp på rommet sitt.

Moren trodde hun var lei avhøret og at politiet ikke foretok seg noe. Men den 12. juni 2021 gikk Semina opp på rommet sitt og tok en dødelig overdose av en medisin som benyttes for å behandle kronisk sykdom.

– Det var forferdelig å se datteren min gå bort. Det var forferdelig det hun gikk gjennom, tre hjerteinfarkt, operasjoner, de skulle amputere bena hennes, amputere fingrene hennes, sier Rachel til Sky News.

– Folk tror at når du tar en overdose går du i dvale og du dør. Det gjorde hun ikke. Ikke i det hele tatt. Vi måtte se henne dø, kroppen hennes stengte ned litt etter litt. Ingen foreldre bør gå gjennom det

Tanten Claire forteller at familien hadde det medisinske teamet hulkende rundt seg.

Vandaliserte graven

Heller ikke etter Seminas tragiske død fikk hun og familien være i fred.

– Dagen etter begravelsen hennes la noen ut på beskjed på en falsk Snapchat-konto løfter om dusør på 10.000 pund for at noen skulle filme vandaliseringen av Seminas grav. Og to uker senere ble den vandalisert, forteller den fortvilte familien til Sky News.

Etter begravelsen har videoene av Semina som ble mobbet, dyttet i bakken og slått og sparket av andre jenter blitt delt på sosiale medler sammen med meldinger som feiret Seminas død.

– På Snapchat fikk vi manipulerte bilder av henne liggende i en kiste, eller i ferd med å gå i oppløsning. Det ble sendt til oss fra falske kontoer. Enten kunne eller så ville ikke politiet gjøre noe med det, sier familien.

Politiet har avstått fra å kommentere påstandene fra Seminas familie.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com