Hjem Kjendisnytt Avgjørelsen til prinsesse Madeleine skaper store overskrifter i Sverige

Avgjørelsen til prinsesse Madeleine skaper store overskrifter i Sverige

Madeleine skaper nok en gang store overskrifter i Sverige, etter at det er klart at hun ikke vil delta på den to dager lange Nobel-festen.

Den høytidelige utdelingen av Nobelprisene i Stockholm lørdag 10. desember og gallamiddagen dagen etter er et viktig høydepunkt for Sveriges kongehus.

Kong Carl Gustaf (76), dronning Silvia (79), kronprinsesse Victoria (45), prins Daniel (49), prins Carl Philip (43) og prinsesse Sofia (fyller 38 år tirsdag) stiller alle opp.

Prinsesse Madeleine uteblir. Her & Nå skirver at kilder i det svenske kongehuset hevder at prinsessen, som er bosatt i Miami i Florida sammen med ektemannen Chris O`Neill (48) og deres tre barn; prinsesse Leonore (8), prins Nicolas (7) og prinsesse Adrienne (4), nekter å prioritere Nobel-utdelingen.

Svensk Damtidning skriver at Madeleine kommer hjem til jul, men står over Nobelfesten, som finner sted nøyaktig to uker før ferien.

Årsaken er avstanden mellom Sverige og Florida, ifølge informasjonssjef ved det svenske hoffet, Margareta Thorgren:

– Prinsessen og familien hennes bor i USA og avstanden er for lang til å reise til Nobelfestivalen, sier hun til Svensk Damtidning.

Avgjørelsen går ikke upåaktet hen. Når et medlem av kongefamilien uteblir, faller det mer på de andre.

Kun dager før den store festen har også storesøster kronprinsesse Victoria blitt syk. Hun skal ha pådratt seg en forkjølelse.

Det svenske kongehuset melder at hun planlegger å delta på Nobel-markeringene, men at hun må slappe av i dagene frem til dette.

Mange svensker har reagert med sinne på at prinsessen nok en gang uteblir fra en større tilstelning.

De mener prinsessen er lat og uinteressert i sitt fødeland, og at hun svikter både sin familie og Sverige.

En av de som er irritert er historikeren Herman Lindqvist. Han mener at hun som kongelig høyhet, prinsesse av Sverige og hertuginne i to län ikke har utført sine plikter.

– Hun har ikke besøkt de stedene hun er hertuginne for, og virker å gi fullstendig blaffen i hva som skjer der. Nå surfer hun på sin kongelige status uten å gi noe mer tilbake til sitt fødeland enn at Sverige er henne likegyldig, skriver Herman Lindqvist i Svensk Damtidning.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com