Tidligere denne måneden rapporterte flere nyhetskanaler at mange mennesker skader seg alvorlig når de skal fjerne steinen i avokado. The British Association of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgeons (BAPRAS) viste til at det er en stor risiko for å få alvorlige nerveskader i hånden dersom man forsøker å fjerne steinen med kniv.

Nå har løsningen kommet.

Marks & Spencer (M&S) har sluppet nyheten om at de vil begynne å selge en type avokado som er steinfri. Den såkalte cocktailavokadoen er mindre enn en vanlig avokado og kan spises med skallet på.

Cocktailavokadoen kommer opprinnelig fra Spania og modnes i desember måned. Marks & Spencer forteller at hovedgrunnen til at de begynner å selge cocktailavokadoen, ikke er skadene folk påfører seg ved å fjerne steinen i vanlig avokado, men at de har stor tro på at denne avokadoen kan bli et populært alternativ som snacks.

cocktailavokado
Foto: GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Kommer den til Norge?

Kommunikasjonssjef i opplysningskontoret, Gerd Byermoen, uttaler til godt.no:

– Jeg tror absolutt dette kunne slått an på det norske markedet. Det er klart at alle nye produkter trenger litt tid på å modnes, men siden det norske folk har tatt avokadoen såpass til seg, tror jeg det kunne vært mulig å lansere dette i Norge også.

Bama har liten tro på produktet

Kommunikasjonssjef i Bama, Hanne Linnert forteller til godt.no at Bama ikke har planer om å importere cocktailavokadoen med det første.

Hun forklarer det med at denne type avokado dyrkes i et så begrenset volum at prisene vil bli veldig dyr for et slikt produkt.

Hva tror du? Hadde det vært greit med en steinfri avkoado, eller holder det lenge med den vanlige avokadoen som er på markedet i dag? Si din mening i kommentarfeltet på Facebook!