Visste du at hundrevis av reinsdyr fra Norge, Sverige og Finland de siste årene har blitt sendt til Storbritannia hvor de skal vises frem på julemarkeder? 

Svenske Dyrenes rett skriver om praksisen som nok er ukjent for de fleste nordmenn. Nå rystes Norden av opptak tatt av et skjult kamera som viser hvordan disse dyrene har det. Flere dyreorganisasjoner oppfordrer alle til å boikotte julemarkeder med levende dyr.

Underernært og mishandlet 

Organisasjonen Animal Aid har avslørt hvordan disse reinsdyrene som blir brukt på britiske julemarkeder blir behandlet. Ved hjelp av skjult kamera har de avdekket at dyrene får alt for lite å spise, blir slått og sparket, har brekte ben og lever under uverdige forhold.

I følge  The Daily Mail blir reinsdyr syke av et liv i fangenskap under slike forhold.

Reinsdyrene på Kent Reindeer Centre lever under kritikkverdige forhold. Foto: Animal aid

BBC har også skrevet om saken og har intervjuet Tor Bailey i dyreorganisasjonen RSPCA. Han er ikke nådig i forhold til hvordan disse reinsdyrene, som blant annet sendes fra Norge, behandles.

– Vi har undersøkt saken og det er sjokkerende å se lidelsen til disse fine dyrene. Reinsdyr er følsomme dyr som skal leve fritt og ikke brukes til menneskelig underholdning, sier han.

Videre oppfordrer Tor Bailey mennesker til ikke å gå på arrangementer som bruker levende, ville dyr til underholdning. Dersom mennesker ikke kjøper billett til arrangementene, vil de slutte å eksistere.

LES OGSÅ
Grusomme bilder fra det populære feriestedet i Egypt ryster verden - dyreplageri av verste sort

Nedenfor kan du se videoklippet som avslører hvordan disse dyrene har det. Vær med å rett fokus på denne saken. Trykk på deleknappen for å spre sannheten! Vi nordmenn kan ikke være bekjent av at vi sender dyr til land som behandler de på denne måten!