onsdag, mai 19, 2021

Avslørt: Dette blir Gro Hammersengs nye jobb

Mest lest nå

Den tidligere håndballspilleren blir ofte å se på skjermen i fremtiden. 

Gro Hammerseng har nemlig fått jobben som TV 2 Sportens nye meningsbærende kommentator på sport.

– Gro imponerer med tydelige holdninger og klare meninger i viktige verdispørsmål som bør prege debatten i norsk og internasjonal idrett i årene som kommer. TV 2 ønsker en sterk stemme i dette ordskiftet og med Gro får vi nettopp det, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i en pressemelding.


 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Larvik og Norge unofficial (@larvikognorge)

En drømmejobb

Ovenfor VG forklarer Hammerseng at hun har fått drømmejobben.

– Jeg kjente instinktivt at dette var en unik mulighet til å bruke stemmen min til å ta opp viktige verdispørsmål og engasjere meg i utviklingen av norsk idrett. En drømmejobb i mine øyne, sier hun til avisen. Samtidig sier hun at hun anser det som viktig med kvinnelige ekspertkommentatorer.

– Jeg har sterkt samfunnsengasjement, liker å formidle og har etterlyst flere kvinnelige eksperter og kommentatorer i offentlig debatt, sier 39-åringen til VG.

Sjokkert og provosert over journalists spørsmål

For noen uker siden var det Anja og Gro Hammerseng Edin som var gjester hos Thomas Numme og kona Annette Walther Numme i serien «Casa Numme».

Anja og Gro giftet seg i 2013, og har to gutter sammen. Da de deltok i «Casa Numme» fortalte de at de har møtt på mange fordommer opp gjennom årene.

«Anja bryter noen ganger med folks forventninger av hvordan en jente skal kle seg og se ut når man er jente», sier Gro.

«I manges verden er det sånn det skal være, og når noen rokker med den normalen, blir det vanskelig», forklarer Anja.

Gro forteller at de får mange dumme spørsmål fra journalister, men at det er ett spørmål de husker ekstra godt.

«Det har jo skjedd at folk har trodd du er pappaen til gutta våre. Noen lurer på om du er broren. Det er for så vidt et godt kompliment det», ler Gro, og fortsetter:

«Den eneste gangen jeg har opplevd å bli både sjokkert og provosert var den gangen du ble oppringt av han journalisten», sier hun videre, og la Anja ta over.

«Rett før Leo ble født ble jeg oppringt av en journalist som lurte på om jeg ville gi noen kommentarer på de siste tipsene de hadde fått på meg, forteller Anja, som sa at hun ikke ante hva journalisten mente.

«Vi har fått inn tips på det du står i nå … du vet … det at du skal skifte kjønn», forteller hun videre.

Vil være jente på min måte

Både Gro og Anja ble veldig overrasket over journalistens spørsmål.

«Først ble jeg overrasket over at han følte det var hans eller andres business. Så tenkte jeg at det også er et viktig tema å si at jeg har lyst til å være jente på min måte», sier Anja.

«Så det var det jeg svarte. Jeg synes det du spør om er et viktig tema, for jeg vet at det er flere som har skiftet kjønn og angrer, fordi de skiftet fordi de ikke følte de passet inn. Derfor synes jeg det er viktig å snakke om. Jeg er kjempefornøyd med å være jente, men på min måte», sier hun videre.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter